söndag 20 december 2020

Carolina-kalender i pestens tid: 20

 Det är söndag, och det är fjärde advent, och vi har julstädat. Omfattningen på den städningen var i och för sig exakt lika stor som den är varje söndag (jag städar badrummet, oäkte maken dammsuger huset och tömmer sopsorteringskärlen) - men den här veckan fick den heta julstädning. 

Och vi har tagit in och klätt granen! Här är julstämning så det kryllar sig i presentbanden! När jag skriver "vi" så menar jag "jag" även om oäkte maken gjorde sin sedvanliga insats med att skruva i julgransfotens skruvar. Även detta år befanns skruvarna vara alldeles för korta eller om det var julgranens stam som var för smal. Detta vet man inte. Graneländet lutade i alla fall betänkligt i sin fot hur hårt skruvarna än drogs åt. Men detta fixades händigt med ett antal små brädbitar som trycktes ner innanför skruvarna (efter att mitt förslag om att man nog kunde trycka ner tvättsvampar för att stabilisera hånskrattades ut)(jag provade ändå, eftersom jag är en Landin och vi alltid har rätt)(jag hade fel, det funkade inte jättebra med tvättsvampar).

Men "jag" som i "klädde granen". Tydligen finns det ett "rätt" sätt att sätta i ljusslingan i granen, har jag nu förstått. Och mitt sätt (att slita ut alla ljusen ur kartongen direkt i en enda härva och sedan fästa dem lite hipp som happ fast korrigera lite i efterhand så det ser OK ut) är helt uppenbarligen inte det rätta sättet. Spelar roll, det är ett fakking träd som står mitt i huset med grejer hängande på, inte kommer det någon belysningsspecialist farande med måttband och kollar korrekt avstånd och placering av julgransljusen, inte! Nu står granen där, med kulor och ljus och paket. Det enda som saknas är barn som tindrar med ögonen. Men de kommer snart.

Annat jag gjort idag: spelat golf igen. Den här gången ensam, på närliggande Naturligtvis GCC (f.d. Assartorps GK). Jag fick ha vagn, jag behövde inte slagmatta, jag slog inte lika bra som igår men inte heller i några vatten eller bunkrar så det gick rätt bra. Men jag gick alltså ensam, så jag räknade inte några poäng eller slag så värst noga. Kul var det ändå. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar