Om mig


Om livet nuförtiden när barnen har lämnat boet och lämnat både en enorm tomhet och en stor frihet efter sig. Behöver vi laga middag? Kanske. Om vi vill. Oroar vi oss för barnen? Ja, ständigt, eller nej, de klarar sig bra utan oss. Både och. Hjälpande hand och råd behövs vissa dagar och gånger, och att hålla oss tillbaka och låta dem sköta saker själva, göra egna misstag och lära, får vi också göra. Fast det är svårt.

Och vilka var vi innan vi blev föräldrar? Var vi inte rätt lyckliga då, och hittade på mycket kul? Och visst är vi de personerna fortfarande? Nu har vi ju vår tid tillbaka. Och pengar så vi klarar oss. Och vi är friska. Jajemen! Vi spelar golf! (nytt för mig, och jättejättejättekul och jättejättesvårt så måste spela jämt för att bli bättre) Vi orienterar. Vi vandrar. Vi spelar datorspel. Vi lagar mat som säkert skulle klassats som "oätlig" om barnen fortfarande bott hemma med sina rätt konservativa matuppfattningar. Vi fyller vårt liv med liv!

Om detta handlar min blogg. Även om det nog kan lysa igenom den där enorma saknaden jag samtidigt har efter att ha barnen i mitt liv alla dagar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar