måndag 27 juli 2020

Carolinas & Håkans & Lisas husbilsäventyr 3 - fridfullt vatten

Det här med att sitta vid en sjö och bara glo... det är inte dumt. Jag har gjort det nu ikväll. Ganska länge gjorde jag det. Det var stilla, det var sommarkväll, och i sjön bubblade det av fiskar, annars var den helt stilla den också.


Kolla särskilt på berget till höger i bilden här:


Det gick vi upp på idag, för vi vandrade idag igen. Idag var vädret bättre, och rundan vi valt var ungefär 8-9 km. De första två kilometrarna gick upp och upp och upp och upp på skogsstig. Idag belönades vi inte av någon utsikt, för skogen var ivägen. Som tröst plockade vi blåbär som växte i klasvis där uppe. När vi kom ner igen gick vandringsleden runt sjön, alltså den på fotona ovan, Övre Föllingen heter den. Här är ett anslutande vattendrag som också ville vara med på bild:Annars har vi mest slappat. Idag igen. Fast idag kunde vi sitta ute när vi gjorde det. Eller vid sjön då. Det mest chockerande på hela dagen var när jag pratade med Erik i telefon, och han berättade att han (sedan katten som passats åkt hem) dammsugit hela huset, alla mattor och möbler extra noga samt vädrat med alla fönster på vid gavel. Jösses. Men detta eftersom han blev ordentligt allergisk av alla katthåren, tydligen. Det är ju himla tråkigt med denna allergi. Men... vi fick huset städat. Bra grej.

Nu har vi förresten fått lappsjuka av all fridfullhet, så imorgon rör vi på oss igen. Det är dags att åka hem till det nydammsugade huset, fast vi ska göra det via Ge-Kås. Undras hur många fler än vi som tänker ungefär likadant?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar