lördag 18 juli 2020

Carolinas & Håkans husbilsäventyr 1

Jajemen, nu nollar vi numreringen på husbilsäventyren, för nu är det både jag och oäkte maken som är ute tillsammans och äventyrar.

Idag körde vi en bit i Skåne innan vi pausade - dagens mål var att komma till Ivö, ön i Ivösjön norr om Kristianstad. Här fanns nämligen delar av Malmö OK på träningshelg, och tanken var väl egentligen att vi skulle kommit fram så pass tidigt på lördagen att vi hann springa lite orientering på lördagseftermiddagen vi också. Men så blev det inte pga fasen-vad-många-grejer-det-ska-med-ändå-packningen och oj-så-skönt-det-är-med-sovmorgon och lite annat sånt. Plus att när vi kom fram till Barum och vägfärjan över till Ivö... så var det fler andra än vi som hade tänkt sig lite ö-liv över helgen. Det var kö. Fick nästan lite Fårö-känsla där.


Själv båtäventyret tog sedan 7 minuter, men innan vi var på plats på campingen och hunnit känna efter hur allt kändes så var det lite väl sent att ge sig iväg på orienteringsäventyr. Håkan gick på lite socialiseringsrundor medan jag tog min cykel och gav mig ut på lite Ivö-sightseeing. Jag har aldrig varit här förut. Och jag såg åkrar, blommor, hus, en gammal fin kyrka, en gammal källare och en fin utsikt. Den gamla källaren var väldigt gammal, "Biskopskällaren", rester av ett hus som var ståtligt sisådär på 1200-talet. Wow! Det var fascinerande att gå direkt från julivärlden med blommor och sol, ner i ett mörkt källarhål och så gå runt under gamla valv på ett många, många hundra år gammalt golv.

Och utsikten? Den var uppe vid Ivö klack, öns rätt så maffiga höjd. Jag var ändå inte uppe på toppen, utan bara i norra kanten, och utsikten är ut över norra Ivösjön.


Imorgon, klockan 10, ska vi samlas vid parkeringen vid Ivö klack, och ge oss ut på orientering där. Det är många höjdkurvor vill jag lova, och jag anar att benen kommer att vara helt möra efteråt och kräva stora mängder godis.

För övrigt är Ivö camping väldigt fin på många sätt, men utgör uppenbarligen norra Skånes största och mest lockande festcentrum. Till exempel är det ett stort gäng raggare från Trelleborg här med bilar (de står förvisso parkerade och stilla, men typ nästan ända in under kudden hos sina ägare), ölmagar, hög musik, hög ålder och stor festvilja. Igår natt höll festen tydligen på till fem eller så på morgonen. Vidare har vi något gäng yngre människor som precis kommit upp i kan-köra-bil-själv-åldern som har en äldre husvagn de precis bara ställt upp på campingtomten (precis intill vår...) innan de fyllde bordet med dryckesvaror och drog igång. Deras fest varade tydligen ännu längre än raggarnas. Nu ikväll har de testat ljudanläggningen i bilen vid ett par tillfällen. Jag lovar att även de som bor i Sölvesborg och Olofström hörde vilken låt de satte igång.
Well. Tur det är semester och jag inte behöver gå upp jättetidigt. I skrivande stund är det allsång hos raggarna. De har en fin lördagskväll, tydligen. Men vi har banne mig inte samma musiksmak.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar