fredag 29 juni 2012

Om att vända på dygnet

Tiden när barnen vaknade före oss på morgnarna är sedan mycket länge förbi. Nyss ringde jag hem för att väcka barnen - klockan var 10. De sov som grisar och det gick fram ungefär 523 signaler innan någon masade sig fram till telefonen för att svara. De lovade mig att hålla koll på varandra så att de inte gick och la sig igen utan gick upp nu och åt frukost.

Det är egentligen inte något problem med att barnen vänder på dygnet när de har sommarlov - det gör jag också ganska omedelbart när jag har ledigt. Sover lätt till 10-11 på förmiddagen och går sällan och lägger mig före 2 på natten. Vi är nattmänniskor hela familjen så det funkar väldigt bra.

Funkar väldigt bra när alla är lediga skulle jag vilja tillägga. För nu blir det lite problematiskt när Håkan och jag fortfarande jobbar någon vecka till, och faktiskt behöver gå och lägga oss i någorlunda vettig tid eftersom vi ska upp tidigt på morgonen. Barnen vill nämligen inte att vi ska lägga oss före dem. Vi får inte somna före dem. Men det gör vi i alla fall, olydiga som vi är. John Blund låter sig inte styras, han liksom bara öser på med lass efter lass av sand och vi somnar sött medan barnen ligger och vrider och vänder på sig i sina sängar. (eller ligger och läser. Läsa är bra.)

Inatt kom Erik in vid 3-tiden på morgonen och hade inte kunnat somna än... Jag muttrade sömnigt något om att väcka honom okristligt tidigt på morgonen och tvinga ut honom på promenad innan frukost samt andra hurtiga övningar dagen lång för att han ska kunna somna ikväll.

Alltså har jag tvingats ringa och väcka mina sommarlovslediga barn (även om nog 10-tiden inte riktigt kan anses som okristligt...). Något jag aldrig trodde att jag skulle vilja eller behöva göra. Men det är så mycket som inte blir som man tänkt sig.

4 kommentarer:

 1. detär skönt att sova länge på mornarna punkt slut. Våra grannar fattar det bara inte de kommer kl 9 på mprgonen och frågar om det går att leka. Jag bara säger så här Eriiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiik för det är ju bara killgrannar som knackar på. Jag tänker han får sköta det

  SvaraRadera
  Svar
  1. Klockan 9 är verkligen extrem-okristligt tidigt.

   Radera
 2. Och hur skötte Erik det? Var han vaken och pigg? Maman

  SvaraRadera
 3. Det har inte kommit några grannar de senaste morgnarna. Annars brukar en halvsovande Erik säga att han kommer senare typ när han har ätit frukost och klätt på sig.

  SvaraRadera