måndag 25 juni 2012

Powershopping till tonårsson

Min son är totalt allergisk mot att gå i affärer. Det finns ju grader i helvetet och allra, allra värst är det att vara tvungen att köpa nya byxor. Därefter kommer inköp av kläder i alla former där vistelse i provhytt är involverad. Skor är inte heller kul att köpa. Han klarar liksom av att vara i affären i kanske 20 minuter, sen får han myrkrypningar och måste ut. Då vill det till att man hittar de där byxorna eller skorna rätt snabbt.

Nu var det kris. Hans skor höll på att ramla sönder. Alla t-shirtar nådde helt plötsligt bara till naveln. Fleecen var så uppsliten nere i ärmarna att sömmen gått upp. Kepsen såg mer gråbrun än svart ut nere i kanterna.

"Idag kör vi till Stadium, Erik, så är det bara", meddelade jag glatt. "Du behöver nya skor, ny fleece, nya t-shirtar och ny keps. Cappice?"

Lidande min. "Det är inget fel på de här t-shirtarna. Dom är OK om jag drar lite i dem. Och vi ska väl inte till några fler affärer? Inga byxor?? Och likadana skor som de jag redan har? Med exakt samma färg på skosnörena? (turkos)"

Nej, nej - mamma är mästare på power-shopping, om det inte handlar om kläder åt mig själv vill säga (jag får i princip också myrkrypningar om jag vistas i affär i mer än 20 minuter och provhytter är jag rädd för. De äter lönnfeta 45-åringar till frukost). På 20 minuter hade vi handlat 9 t-shirtar (den billigaste enfärgade sorten som nämligen är Eriks favorittröjor + några lite finare), 2 piké-tröjor, ett par skor, en precis likadan fleece som han redan har fast större, en precis likadan keps han redan har fast inte så sliten, ett par "nästan" likadana skor han redan har. Och turkosa skosnören.

Kassen var så tung så att den såg ut att vara fylld med mjölkkartonger eller nåt. Jamen, har man väl fått in killen i affären är det ju lika bra att passa på, eller hur?

5 kommentarer:

  1. Ja, har man hittat en stil man gillar, varför ändra på nåt, liksom...

    SvaraRadera
  2. Jag lider av samma sjuka, blir svettig och får myrkrypningar så fort jag kommer in i klädaffärer. Maman

    SvaraRadera
  3. det är kul fattar ni inte det det är bara när man ska handla till någon som inte är en själv som det är tråkigt för varje gång jag och mamma handlar köper vi mycke och du det menar jag

    SvaraRadera