lördag 2 juni 2012

Saker du bör vara beredd på om din dotter har övernattningskalas för fem tjejer ca 10-11 år

1. Att det ska komma ett slagregn precis när ni grillar fläskkarréerna.
2. Att upphetsade tjejer på kalas ändå inte äter upp mer än en halv karréskiva var så det hade räckt med halva mängden kött, färdiggrillat innan slagregnet kom.
3. Att de upphetsade tjejerna är så glada så de hela måltiden igenom sitter och sjunger vid matbordet. De flesta sångerna framförda i kanon, på helt olika melodier. Sån glädje smittar, vill jag lova, så det gjorde inget att Håkans och min bag-in-box var sorgligt tom. Lättöl räckte bra - stämningen var på topp.
4. Att en av de upphetsade tjejerna blev så upphetsad att hon ville visa de andra tjejerna hur man får en PET-flaska med cocacola att explodera genom att häftigt skaka den sista fjärdedelen av innehållet. Hur kul det än kan vara så styrde jag upp det hela så att evenemanget tog rum utomhus.
5. Att den enda vettiga funktionen med presenter är att anordna en spontan maskerad där man KLÄR UT SIG i kartongerna, plastpåsarna och omslagspappren som presenterna levererades i. Visst, fullt naturligt. Jag brukar själva använda H&Ms presentkartonger som en liten käck accessoar på huvudet när jag går på fest. (Jag går sällan på fest)
6. Att en av tjejerna plötsligt och akut får ont i magen och går på toa. Att det efter en lång stund därinne hörs de omisskänliga ljuden av någon som kräks. Häftigt. Att ringa efter en förälder och meddela att den måste hämta upp sin dotter och ta med en hink i bilen, bara utifallatt. Att öppna toadörren och se denna stackars tjej gråtandes och darrandes, med kräk överallt på golvet, i håret, på kläderna och trösta (hon hade mitt i sitt elände och fortsatta kräkningar försökt att torka upp kladdet på golvet med hjälp av toapapper. Det var så synd om henne så jag nästan börjar gråta nu när jag skriver detta) Att oroa sig för att det var något fel på de där karréerna och att vi alla inom kort skulle sitta och kräkas på varandra. Vilket vi inte gjorde för illamåendet kom sig troligen av att tjejen fått vaccin mot livmoderhalscancer samma dag och att illamående tydligen är en känd bieffekt, dock ej vanlig.
7. Att undra vad alla tjejerna nu ska göra inne på (den nu rengjorda) toaletten och få höra att de ska ta bort felmålat nagellack med hjälp av sminkborttagningsmedel. Att förklara för tjejerna att man inte använder mitt sminkborttagningsmedel från Clinique (löjligt dyrt, det är väl därför jag aldrig sminkar mig) till att ta bort nagellack med och istället hämta aceton och hjälpa tjejen i fråga med att ta bort nagellack från fingrar, underarmar, naglar och kinder.
8. Att sanera Lisas rum från märkligt stora mängder godispapper, ostbågar och popcorn för att kunna bädda upp bäddsoffa och säng.
9. Att hjälpa den tjej som tyckt att kajal och ögonskugga bör användas i hela ansiktet (maori-inspirerat, troligen) att ta bort allt smink med hjälp av sminkborttagningsmedel i stället för  metoden "gnida-av-det-mot-huvudkudden".
10. Att trösta det barn som inte ville se färdigt på filmen för den var otäck.
11. Att upprepade gånger kolla om inte den där eländiga filmen var slut snart så de kunde sova (jag tjatade inte, jag bara kollade. Klockan var ändå halv ett på natten) (och den där jämrans båten (Titanic) bara sjönk och sjönk utan att komma till skott, liksom)
12. Att sen ändå inte kunna somna själv eftersom jag dumt nog hade druckit kaffe på kvällen tidigare.

Övernattningskalas rekommenderas varmt.

6 kommentarer:

 1. Du skriver så himla roligt och underhållande så du borde kunna bli berömd och tjäna massor av pengar på´t. Maman

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Fast jag är inget bra på att berätta en lång historia - bara var rolig i korta tirader, liksom.

   Radera
 2. okej maskerden var mi idee men jag var inte rädd för något eller hade sönder en coca cola flaska eller sminka mig galet jag var nog nästan lugnast förutaom en annan tjej som var lugnare

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du åt mest Dajmtårta av alla. Och mest godis. Men ja, det är klart att du är den snällaste i hela världen - du är ju min dotter!

   Radera
 3. Att vara beredd på när grannens dotter har övernattningskalas:
  Att helt plötsligt kommer ett gäng fnittrande töser som meddelar att de bara måste låna toan, eftersom en av gästerna kräks. Medans flickorna köar får man som granne en fnittrig resumé av kalas i kombination med hur det går för Titanic.
  Ett härligt inslag på fredagskvällen!
  / Eva

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, ja, det var väl märkligt att allihop skulle bli kissnödiga just då? Det kanske var bara för att berätta allt för er. Tur ni var hemma!

   Radera