söndag 1 juli 2012

Sommarkväll. Familjen L-G är ute och cyklar.

Vi var på kalas igår, hos släktingar som bor i Staffanstorp. Dit är det väl kanske 8 km eller så om man cyklar över Vinninge, och eftersom det igår faktiskt ovanligt nog var fint väder så bestämde vi oss för att cykla dit. Bra beslut! Jag är absolut ingen kalasmänniska, så för mig var vägen dit och hem det bästa med hela kalaseriet. Det är rena idyllen att vara ute och cykla på landsvägarna häromkring och cyklar man med barnen så blir det i ett lugnt tempo så man hinner se och njuta. Kossor, blommor, gårdar, utsikter. Underbart! Ska bli mer av detta i sommar - speciellt som vi precis har varit och köpt en ny cykel till Erik. Stackarn fick cykla på sin gamla cykel igår kväll, och eftersom den var så liten för honom hade han knäna i öronhöjd och ryggen böjd som en märla. Ändå orkade han cykla hela Vinningebacken upp på vägen tillbaka.

Vägen tillbaka, ja. Vi började cykla hemåt vid 22-tiden (för vi hade inga cykellampor så det fick inte bli för mörkt). Helt magiskt att cykla i sommarskymningen! Stilla, gräsdoft, ett ljus som bara finns sent på kvällen en sommarkväll.

Jag tog några foton i Vinningebacken på vägen tillbaka (på vägen dit tas det inga foton i den backen, då rullar man bara fort fort och älskar livet...). Den backen är liksom det högsta vi har här i krokarna och det är en mindre prestation att cykla hela vägen upp.

Vinningebacken i all sin prakt och med fin utsikt. Fast det här är vid halv elva på kvällen så det börjar bli lite disigt.

Här kommer Erik.

Erik - Vinningebacken 1 - 0

Lisa - Vinningebacken 1 - 1

1 kommentar:

  1. det var jobbigt men jag vann över erik i nerförsbackarna och därför var jag bäst

    SvaraRadera