lördag 16 juni 2012

Diskmaskinen bara sa aaaaarrrghhh....

Är det inte märkligt att diskmaskinen väljer just nu, just i kväll, för att haverera? För just nu ikväll har Erik filmkväll (man får inte säga kalas längre när de fyller 13) för sina vänner med middag, efterrätt, godis och hur mycket disk som helst. Och då säger diskmaskinseländet ett enda stort "VILL INTE" och vägrar fungera.

Vad är det med våra hushållapparater nu? Är det eftersom vi köpte allihop ungefär samtidigt som de nu kastar in handduken en efter en? Tvättmaskinen tvärdog förra våren och vi fick köpa en ny (och det var ändå en Miele som enligt reklamen ska typ överleva allt och vara det som tillsammans med kackerlackorna finns kvar efter tredje världskriget). Torktumlarens dörr har någon tid vägrat stänga sig men det har jag kunnat åtgärda med stark vilja och 5-56, men den låter som ett helt tröskverk när den drar igång så det är nog en tidsfråga innan den följer sin tvättmaskinskumpan på tippen.

Spisen ska vi bara inte tala om. Den är ett sorgligt kapitel hela den. En dag för ganska länge sen så fick jag ugnsluckehandtaget i handen när jag skulle öppna ugnen. OK, ugnen gick att använda i alla fall om man såg till att hålla i handtaget på rätt sida nära det andra fästet som fortfarande höll. Men nyligen lyckades jag tjata på Håkan tillräckligt för att han skulle försöka sig på någon lösning med pop-nitning (sa han, jag vet inte vad det betyder) för att kunna få fast handtaget i luckan igen. Tyvärr lyckades jag med det, tjatningen alltså. För när han borrade upp ett hål i luckan så råkade han borra lite i glaset. Som strax gick i sju biljoner och åttahundratjugotre bitar. Förstås.

Vi behöver alltså köpa en ny spis. Men det är två ugnar på eländet vi har, en liten också som mer är till för att värma pommes i och sånt, det går inte att baka i den. Men eftersom den funkar och plattorna i hällen funkar så är det inte helt akut och då går ju månad efter månad utan att vi tar tag i det där. Har kollat lite på Blocket men vi måste ha en 70 bred spis och de som finns verkar inte riktigt bra och vi har helt enkelt inte råd att köpa någon ny.

För att inte tala om diskmaskin. Om Herr Diskmaskinsreparatör säger något i stil med "Död motor. Måste köpa ny." så lär det väl ta ett par månader innan vi gör det. För diska för hand funkar ju. Även om det är jobbigt.

Ett tillägg: När jag började skriva det här inlägget så la även mitt trådlösa tangentbord av. Det tvärdog. Jag fick gå upp på vinden och hämta ett gammalt tangentbord som låg där men som funkar utmärkt. Men vad är det med alla saker? Vad har jag gjort för ont??

8 kommentarer:

 1. Nu för tiden beräknas ju "livslängden" på diskmaskiner och slika saker bara vara ca 6 år. Det var bättre förr, då höll nämligen grejerna mycket längre men det har tillverkarna inte råd med idag, det blir för dålig omsättning då. Livslängden på tangentbord och sån´t har jag ingen koll på men när vårt plötsligt la av för ett tag sedan berodde det på att batterierna hade tagit slut...
  Men det är extra surt när allt lägger av samtidigt. Maman

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, faktiskt verkar det ha varit batterierna som var dåliga på mitt tangentbord också. Känn dig stolt som har gett datorsupprt till din dotter!

   Radera
  2. Oj, tänk att jag kunde! Maman

   Radera
 2. Och idag hostade diskmaskinen till och började helt plötsligt fungera igen. Bara så där. Jag fattar absolut ingenting. Den hade väl en dålig dag i lördags - time out.

  SvaraRadera
 3. mamma det var nog för att killarna var för högjuda

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var mig en känslig diskmaskin.

   Radera
 4. Köp en Bosch nästa gång, vår höll i 13 år! På tal om 13, ursäkta missförstånd kring Albins närvaro på filmkvällen. Ibland blir det bara fel o det har varit lite många fester att hålla reda på de senaste veckorna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är lugnt - vi (eller Erik) missuppfattade ju tillbaka också. Och ja, det är vansinnigt mycket fester och annat sånt att hålla reda på i maj-juni.
   Faktiskt är ju diskmaskinen sådär 11 år gammal så det är inte så konstigt om den lägger sig ner och dör. Fast nu var det falskt alarm - någon dag senare så satte den oförklarligt nog igång igen.

   Radera