söndag 17 juni 2012

Att man kan bli så glad över 5 dollar...

Jag läste igår i Sydsvenskan om en app för Iphone som heter Foap, där man laddade upp foton man tagit med sin Iphone och om de var högupplösta och schyssta nog så lade Foap ut dem till försäljning på sin sajt. För varje såld bild kunde man få 5 dollar via Paypal. Kul idé, tyckte jag, som ju lider av tvånget att fota skogsvägar i parti och minut när jag är ute i skogen med Murre, och som även har andra bilder från naturen jag har tagit och som jag gärna vill skryta med för så många som möjligt.

Jag laddade ner appen och la raskt in fem foton jag hade i bildrullen på telefonen just nu, bara för att testa. Fotona ska ju granskas innan de läggs upp (och i efterhand läste jag vad folk skrivit för omdömen om appen och då var det en hel del kommentarer att det var många foton som inte gick igenom nålsögat för de var dåligt upplösta eller inte tillräckligt bra på andra sätt) och jag ville mest se om de skulle bli publicerade.

Sen hände inget. Sen hände inget. Sen lade jag upp ett tiotal foton till som jag hämtat över från datorn (fast de var alla tagna med mobilen). Sen hände absolut ingenting på ett helt dygn.

Men sen! Sen plingade det till och jag fick meddelande om att samtliga fem av mina först uppladdade bilder var publicerade på Foap market....och sen gick det kanske 5 minuter och så plingade telefonen till igen och meddelade glatt att en av mina bilder var såld!

What! Wow! Är det någon som betalt pengar för ett foto jag har tagit??!! Jag kan inte fatta det här. Det handlar om futtiga 5 dollar, men ändå! Jag har aldrig överhuvudtaget ens tänkt i de banorna förut att mitt planlösa amatörmässiga fotande med mobilkamera kunde vara värt något överhuvudtaget. Det där är något för duktiga människor med stora kameror. Trodde jag.

Men jag har tjänat 5 dollar på en bild jag har sålt. Kommer att leva länge på detta. (ja, inte på de 5 dollarna men på känslan....) Och gissa om jag kommer att spamma Foap med foton nu.

Den här bilden sålde jag:
Lisas händer

3 kommentarer:

  1. Vad roligt, ännu en ådra... Maman

    SvaraRadera
  2. Tack!
    Fast sen har det inte hörts ett pip om fler sålda foton så nu börjar jag undra om det var någon som jobbade på Foap-kontoret som köpte bilden bara för att jag skulle bli så glad så jag totalt spammade dem med bilder sen. Det är en helt ny app och om man kollar är det inte många sålda bilder och ingen bild har sålt mer än en gång. Om jag har en sjujäklatur kanske jag får en bild till såld till jul, så kan jag casha ut 10 dollar och köpa mig en god fika. Eller nåt.

    SvaraRadera