lördag 10 december 2022

Carolina-kalender i mörkrets tid: 10

Om man nu inte kan spela golf en lördag i december? (eller det kan man väl egentligen, men hur kul är det med någon minusgrad och vintergreener och kalla fingrar?) Vad gör man då?

Spelar golf inomhus, förstås!

Med listig utrustning som mäter exakt hur man slår klubban och träffar bollen, och sedan låter oss få se det via en skärm (systemet heter Trackman) så kan man stå inomhus i en studio och låtsas att man är ute på en golfbana och spelar. Och riktigt roligt är det när man dessutom kan välja en golfbana som finns på riktigt, och låta datorn och skärmen räkna ut exakt hur man hade spelat och var man hade kommit om man hade befunnit sig på den där banan, utifrån slagen man slår stående på en grön matta inomhus. I värmen. Det är ju såklart inte samma grej som riktigt golf, men som träning eller ren underhållning är det väldigt roligt. Och varmt. Och går att genomföra året om när de vanliga golfbanorna är stängda för att det är frost eller snö eller för att gräsmattorna behöver gå i vinteride.

Idag spelade vi på Simgolf, ett nyöppnat ställe på Mobilia i Malmö. Det fina här är att det är kombinerat med restaurang, och deras specialitet är danska smörrebröd. Mmmm....älskar smörrebröd. 

Så idag valde vi att spela på golfbanan St Andrews Old Course som normalt ligger i Skottland men som idag alltså låg på bekvämt avstånd från Vismarlöv. Själva golfspelandet ska vi prata mindre om (åtminstone mitt spelande, eftersom min boll för det mesta seglade iväg någonstans där gräset var högt och det inte alls var tänkt att man skulle landa) - men väldigt roligt hade vi.

Och när vi hade gått (eller stått) 18 hål, utan att vara sönderblåsta i huvudet eller ruinerade av flygbiljetter, så satte vi oss vid ett bord och åt smörrebröd så det stod härliga till. Perfekt.





2 kommentarer:

  1. Ni är riktiga livsnjutare. Ha det gött och en riktigt God Jul & Ett Gott Nytt År önskar Margit och Jan-Erik.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det är vi! Hoppas ni får en riktigt god jul och ett gott nytt år ni också! /Kram Carolina

      Radera