måndag 24 april 2017

Vitsippekvällen för elva år sen

Det är nog så att jag kommer att ägna en hel del utrymme här på bloggen åt olika minnen från när barnen var små ett tag framöver. Jag går och tänker så mycket på det nu, och det faktum att åren rinner förbi, och att jag på något sätt vill fånga tiden, fånga minnena och samla dem till en skatt. Min blogg får bli ett slags fotoalbum med långa bildtexter, som jag kan bläddra i de där dagarna när jag saknar mina små barn. Alltså - jag har ju dem kvar hur mycket som helst och de är helt underbara i sina tonårsversioner - men de där småbarnsåren får jag aldrig tillbaka, och ibland gör det så ont i mig att jag måste gå ut i skogen och gråta lite.

Här kommer två bilder från 4 maj 2006. Det var en alldeles perfekt vårkväll, och vi var i Stenskogen utanför Höör en alldeles vanlig torsdag. Håkan och jag hade orienterat, och det här var på den tiden när barnen fortfarande var tvungna att följa med oss överallt, alltså även till orienteringstävlingar. De fick ju vänta på oss ganska länge (vi sprang en i taget och den andra stannade med barnen), så belöningen för alla inblandade var ofta en överdådig picknick. Här i Stenskogen tror jag nästan säkert att vi hade med grillade revbensspjäll, chips och sådana där frasiga frallor i form av horn, och vi hade med campingbord och stolar och satt där vid alla vitsipporna som blommade.

Och det här är vad jag faktiskt vill göra varenda gång jag ser ett hav av vitsippor:


Lägga mig i dem! Rulla mig i dem! Vara i dem!
Alldeles säkert är det fuktigt och lerigt under alla blommorna - men känslan va?! Jag gör det aldrig nuförtiden, men hela min kropp vill göra det.

Men den där majkvällen i Stenskogen? Efter revbensspjällen, kaffet och chokladen? Rullning och liggning i vitsippehav! Fotografering!

Ni kan tänka er, va? Ni ser att barnen bara har fleecejacka på sig, så det är ljummet. Det är ljust sent på kvällen, och koltrasten sjunger alldeles säkert. (jo, jag inbillar mig att den gjorde det...)Inga kommentarer:

Skicka en kommentar