tisdag 18 april 2017

The Making of Harry Potter

Det var egentligen för att återigen få åka ut till Warner Bros Studios i Leavesden och se The Making of Harry Potter som vi åkte till London, Lisa och jag. Förra gången var det 2012, Lisa var 11 år och inte lika tok-insatt i Harry Potter-universumet som hon är nu, så den här gången skulle det göras på riktigt liksom.

Det vi visste från förra gången var att det skulle ta tid - både att ta sig dit (London Overground, med byte, och sedan byte till särskild shuttle-buss sista milen ut till studiokomplexet) och att vara där. Nu gick vi in till själva utställningen vid 14 och kom ut fyra timmar senare, helt slut. Men lyckliga!

Det är så fantastiskt där! Alla miljöer de byggt upp, för filminspelningarna och nu igen för den här utställningen. Alla kläder, grejer, rekvisita, modeller, ritningar... allt jobb! Och så många människor det krävts att göra de där filmerna!

Här kommer nu några av alla de långt över hundra foton och filmsnuttar jag tog.  


Det fanns många små Harry Potters bland besökarna, iförda trollkarlsmantel, HP-glasögon och blixtärr i pannan, mycket hängivna och väldigt söta. Jag lyckades fånga en av dem på bild.

Alltså den här gigantiska och tjusiga drinkserveringen från the Yule Ball i Harry Potter och den flammande bägaren? Vilket jobb för något jag inte ens minns att det var med i filmen... Kostymerna minns jag dock, och de var också med här!
Gryffindors sällskapsrum. Många timmar har lagts ner på att få soffan att se sliten ut på rätt sätt.

Professor Dumbledores office, med sorteringshatten uppe på en hylla. Här fanns förstås också alla porträtt på tidigare rektorer, de han använder för kommunikation och att spionera på andra platser.
Foton och kul info om alla de verkliga djur som medverkade i filmerna - typ sju olika hundar för att göra Fang.
Dörren till Hemligheternas kammare. Den är riktigt hög, säkert över två meter.
Familjen Weasleys specialla klocka, den som berättar om familjemedlemmarna är i skolan, på väg hem eller kanske In Mortal Peril.
Dödsätarnas masker, var och en gjuten efter skådespelarnas ansikte och så med fler detaljer tillagda.
Lite partydags hemma hos Malfoys. Lord Voldemort sitter i högsätet utanför bild, Nagini ska göra ormmums av kvinnan som hänger i luften.
Förra gången testade vi Butterbeer som var riktigt läskigt. Den här gången testade vi Butterbeer-icecream, som smakade som... ja, mjukglass med kolasmak?
Basilisken. Eller om det är random drake. Men tror det är basilisken.
Alltså - älskar Diagongränden som är helt uppbyggd så att man kan gå igenom den och se in genom alla affärernas fönster och läsa skyltarna i dörrarna.
Utställningen avslutas med Hogwartsmodellen, som är gigantisk och vääääldigt maffig.
Den här gången köpte vi inte dem - förra gången fick vi bönor som smakade både jord, gräs och tvål...

När vi kom tillbaka orkade vi absolut inget mer än att ramla in för lite fish'n chips på stället som låg på andra sidan gatan hotellet - men det var ett bra ställe (Kerbisher & Malt), och mycket gott! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar