fredag 28 februari 2014

28. Den godaste fikan

Främsta kännetecknet för den godaste fikan är att den nog inte är tillåten. Det är alltså den som aldrig borde ha inträffat. Den, när man är lite småhungrig och egentligen borde vara fullt nöjd med en banan. Men när man i stället plockar fram ungefär allt vad huset förmår på bordet: gott bröd, skinka, korv, ost, kakor, salta kex, lite köttrester, majonnäs, oliver, tomater, lök...

Den godaste fikan inträffar alltid i hemmet. Fikar jag på lokal så tar det säkert tio minuter innan jag kan komma över hur himla dyrt det är att köpa kaffe, varm choklad, kakor och bullar för 3-4 personer.

Detta är det sista inlägget från listan jag gjorde för februari, en bloggrubrik för varje dag. Yej!!

3 kommentarer:

  1. en av de godaste fikorna på länge var häromdagen på holmgrens konditori i Kalmar med min kära gamla väninna lotta. åt nog en likadan kaka som jag brukade äta där för runt 20 år sen när jag flyttade från Kalmar. inte klokt
    vad tiden går. men där hade tiden stått still. samma interiör, likadana kakor... ända skillnaden var att man nu kunde få cappuccino om man ville. gott var det.

    SvaraRadera
  2. Vad fint att somliga ställen finns kvar, utan modernisering!
    Holmgrens har jag suttit många timmar på. Man kunde ta påtår där, och klara sig länge på att bara betala för en enda kaka och kaffe...

    SvaraRadera
  3. he he... exakt... och många verkade sitta kvar sen vi var där för 20 år sen oxå :-) lite fler rynkor hade dom och luggen lite mindre omfångsrik och slängig... haha...

    SvaraRadera