måndag 3 februari 2014

3. Här är en bild på platsen där jag brukar sitta och bloggaStationär dator vid stökigt skrivbord med utsikt över grannhus och skånska åkrar.

Jo, man kan blogga i telefonen också men det är mycket besvärligare. Jag kan ju aldrig hålla mig ifrån att skriva alldeles för långa texter och mina skriva-på-telefon-fingrar är inte alls lika utvecklade som nästa generations fingrar är.

Ja, jag har ostbågar som bakgrundsbild. Givetvis.

Till höger - livsviktiga att-göra-listor-blocket. Och läsdagboken. Och högen med papper man borde göra något åt.

Till vänster - hörlurarna (så att Lisa exempelvis kan titta på Paradise Hotel utan att vi andra ska behöva lida av ljuden). Och skrivbordslampan som man tydligt kan se är trasig. Häromkvällen bara lutade den sig plötsligt framåt, gick av och dog. Det är väl dags att köpa ny, tror jag.

Till vänster utanför bild - här börjar krigszonen. Bokstavligt talat, faktiskt. Dels är det där min oäkte make sitter och spelar kriga-med-stridsvagnar-online typ 23 timmar om dygnet. Dels ser det ut som att det utbrutit något krig runt hans dator, där alla rusade till skyddsrummen samtidigt men lämnade alla sina ägodelar kvar bakom sig i en enda panikartad röra.

Till höger, uppe i fönstret: en riddarstaty i någon slags keramik. Döpt till Sixten av någon outgrundlig anledning. Fråga min far var han fick namnet ifrån.

Det här är ett inlägg från listan jag gjorde för februari, en bloggrubrik för varje dag.

12 kommentarer:

 1. Jag tyckte först att det var en massa falukorvar på skärmbilden men sen såg jag att det var ostbågar. Jag kan berätta att namnet "Sixten" fick den här riddarfiguren av en dåtida bekant (som också heter Lennart och som jag nu via min äkta make återstiftat bekantskapen med), som hade den egenheten att han kallade alla okända figurer för just "Sixten". Denne "Sixten" inhandlade vi på någon auktion/loppis i början på 80-talet. (M)

  SvaraRadera
 2. "Sixten" är utförd i terracotta... (M)

  SvaraRadera
 3. Falukorvar...nä men mamma!

  Jag minns också att Sixten ursprungligen är en av två stycken riddare, som ska ha stått på något slott/herrgård mitt emot varandra. Eller minns jag något jag själv hittat på?

  SvaraRadera
 4. Du minns nog något som du själv har hittat på (tror jag)... (M)

  SvaraRadera
 5. Jisses! Det började bulta hej vilt från gamla minnen, instängda på en hylla längst bak i minnesskafferiet. Sagde Lennart (Jonsson) sa nog så, att Sixten förmodligen hade en tvilling och att de båda nog hade stått på varsin pelare mittemot varandra i början av en ståtlig herrgårdstrappa. Så var det nog, denne Lennart var/är mycket kunnig vad gäller gamla prylar. (M)

  SvaraRadera
 6. Precis så! Hela Sixten ser ut som att han har en spegelvänd partner, vriden i höften åt andra hållet.

  SvaraRadera
 7. Ja, undrar var hans spegelvända partner är någonstans? (Pendang heter det väl, då när det finns en motsvarighet till en pryl av något slag?) (M)

  SvaraRadera
 8. Detta börjar likna rena rama antikrundan:
  *med stela läppar, nasalt a och rullande r*:
  Jag barrra undrrrrarrr varr denne terrakottariddares pendaaaang kan finnas? Ett komplett sådant par hade betingat ett pris på....jaaa, du kan nog rrrräkna femsiffrigt.

  SvaraRadera
 9. Nu måste jag fråga: När din oäkte make spelar, spelar han då online tillsammans med andra? Måste du i så fall leva med bisarra och störande utrop av typen: "Bakom huset, BAKOM huset!" eller "jag är skjuten, med pac hit, skynda, skynda"? /annaB

  SvaraRadera
 10. Ja, Anna, JA!! Hela tiden! Han sitter samtidigt och skypar med sina kompisar (ja, precis som mina barn gör - det är tur att jag har egna intressen) och så sitter han och muttrar tillsammans med dem, skäller på motståndarna alt. lagmedlemmarna, knattrar så hårt på tangentbordet för att skriva uppretade inlägg på chatten så att tangentbordet snart sitter fast inmonterat i skrivbordsskivan. "Men stå inte ivägen din jävla mupp", "är du blind?" och andra käcka tillrop.
  På helgen ingår dessutom gärna öl till underhållningen och då blir det riktigt högljutt. Man undrar ibland vad han ska med mikrofonen till på hörlurarna - han kunde lika gärna bara öppna fönstret så hade kompisarna hört.

  SvaraRadera
 11. Åh gud vad skönt - jag är inte ensam med en vuxen make (intelligent i så många andra avseenden) som beter sig fullkomligt irrationellt.

  Bäst (eller värst) var när jag nattade kidsen en gång och han satt nere i soffam och vrålade om sin hädangång och båda barnen vaknade till och grät hejdlöst över att pappa var i trångmål, så till slut fick jag bära ner de små korvgrynen och visa dem att pappa bara lekte. Mina blickar mot maken var allt annat än sammetslena då, kan jag säga. /a

  SvaraRadera
 12. Hahahaha!! Hade velat se dina blickar då...(men inte höra makens vrålande, vet precis hur det är)

  SvaraRadera