torsdag 13 februari 2014

13. Det värsta fönsterkuvertet

Det är inte så kul att tömma brevlådan, numera. Eftersom vi mest kommunicerar elektroniskt så får man alla roliga brev i mailboxens inkorg och alla intressanta nyheter som statusuppdateringar på facebook eller andra sociala media.

I den stackars träbrevlådan i början på Vismarlövs bygata lastas det numera mest reklam buntvis. Dagstidningen, också. Och så fönsterkuvert, förstås.

Ja men, finns det något roligt fönsterkuvert överhuvudtaget? Ett av hundra kanske innehåller en överraskande återbetalning av något slag men de nittionio andra...pest, pina, kolera, elände och räkningar, räkningar, räkningar.

De flesta är väntade och kommer varje månad som...ja, som ett brev på posten. Elräkningen, mobilräkningen och de där. Vissa är värre än andra. Räkningen från Statoil är en sån där jag blundar lite medan jag river upp kuvertet, och håller andan. Hur mycket? SÅ mycket?? 

Men så ibland trillar Det Värsta Fönsterkuvertet ner. Det från folktandvården. Det som ger rysningar längs med ryggen när det öppnas och känslan av en stålkrok som river längs med de känsliga tandhalsarna under tiden man läser det där: "Vi har reserverat en tid till dig Hemska Månaden datum si och så och Vedervärdiga Klockslaget det och det."

Tar hellre hundra spam-mail i inkorgen än ett fönsterkuvert av det slaget.


Det här är ett inlägg från listan jag gjorde för februari, en bloggrubrik för varje dag.

4 kommentarer:

 1. Konstigt egentligen att du har tandläkarskräck, du som väl inte hade några hål förrän du gott och väl hade passerat de tjugo?
  Förmodligen är orsaken de utslagna tänderna när du var lill-liten och följderna av det när du blev lite större. (M)

  SvaraRadera
 2. Haha - exakt den här kommentarsdiskussionen har vi haft i något tidigare inlägg jag skrivit:
  Nej, det är inte hålen. Det är det faktum att jag i tonåren fick dra ut fyra permanenta tänder pga för trångt i munnen och att jag dessförinnan hade gjort samma sak med mjölktänder i lågstadiet någonstans.
  Metallkroken hatar jag eftersom den prompt ska petas rätt ner i på de frilagda tandhalsarna så att nerverna bara skriker och kroppen går upp i brygga i obehag.

  SvaraRadera
 3. Ja, det lät bekant på något sätt när jag skrev det... Glömeri, glömera!
  Jag har precis avverkat det årliga besöket(n)hos tandläkaren och det var positivt. Jag har nämligen bytt tandläkare, från en hårdhänt och hänsynslös (manlig) sådan till en mjukhänt och hänsynsfull tjej. Vilken skillnad! F ö tycker jag att det gör ondast hos tandhygienisten; skrap, skrap, pet, pet, usch! (M)

  SvaraRadera
 4. Ja, håller nog med där. För ett par år sedan hade jag en dr Mengele som tandhygienist när jag gick hos tandläkaren inne i stan. Det gjorde så ont att det var helt hemskt. Till och med när hon använde tandtråden gjorde det ont.
  Nu har jag ett par gånger inte ens behövt gå till tandläkare utan fått tid enbart till tandhygienist och då till en manlig med mjuk röst och mjuka händer. Får jag komma till honom flera gånger kanske jag till och med kommer över min tandläkarskräck.

  SvaraRadera