torsdag 27 februari 2014

27. Dagens middagstips

Dagens middagstips från Carolina? Om det handlar om att laga mat till den här familjen??? Det blir inte något käckt med friskt, grönt, smakrikt och spännande det inte. Nä. Det här: stek någon slags nötkött. Gör klyftpotatis. Skär upp en standardsallad. Blanda bearnaisesås från en påse. Var glad.

Det där är på lördagar.

Andra dagar är det ungefär så här:

Titta in i kylskåpet. Konstatera mängden mystiska burkar som står där. Några från igår, några från i helgen när vi var bortresta och farmor lagade middag till barnen. Inse att vi ska handla i morgon och inse att maten i de här burkarna bör ätas upp. Annonsera glatt att "idag blir det restfest!" när barnen frågar vad det blir till middag.

Ge dem alternativ i restfesten. "Du kan välja mellan 1. Korv stroganoff och ris, 2. Korv stroganoff och spagetti eller 3. Panerad kycklingfilé med pommes." Se barnens glada miner. Utnyttja mikron till max. Hitta lite ledsna grönsaker i kylskåpet och lägg dem på barnens tallrikar (för vi vuxna hade faktiskt vett att äta sallad till lunchmaten). Hitta ett halvt paket Zeta snacks-oliver i kylen, lägg dem på din egen tallrik och inbilla dig att det är ett käckt tillbehör som höjer hela måltiden. Ställ som alltid fram saltgurksburken. Saltgurka kan rädda allt.

Trösta dig med att det i alla fall är varm mat, att middagen du tänkte laga i dag (fiskpinnar och potatismos, också en kioskvältare) finns kvar till nästa vecka, att det finns många som har ännu tristare middagar än den här.

Det här är ett inlägg från listan jag gjorde för februari, en bloggrubrik för varje dag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar