lördag 15 februari 2014

15. En fin bild jag hittade i min telefon

Det är inte en bild, utan tre - men de hänger ihop. Jag publicerade en av dem på facebook då när de togs, men de tål att visas en gång till:

Det är på självaste julafton. Gästerna ska snart dyka upp, och det är dags för hela familjen att klä på sig fina kläder (ja, det händer att vi gör det. Typ tre gånger om året). Och Erik, som för länge sedan vuxit ur sina egna finkläder och inte har kunnat lockas till klädaffärerna för att köpa nya (helt onödigt, ju) har fått låna en av sin pappas skjortor. Till det ska han ha slips.

Fullständigt övertygad om att det här med att knyta en slips inte kan vara särskilt svårt (han har sett många gånger hur det går till både på TV och Youtube så han är i princip fullärd) skrider han till verket.

Många svordomar och ganska totalt misslyckade slipsknutar senare ("nej, Erik, det funkar inte när knuten sitter nere på bröstet"..."amen vaffan!") får stolt fader träda in och dela med sig av sin livsvisdom. Stolt fader tillhör definitivt inte den skara män som varje morgon mer eller mindre i sömnen snor ihop sin slipsknut utan att reflektera över att det en gång var svårt - men han kan trots allt göra det. Och här ser vi alltså denna manliga kunskap gå vidare från en generation till nästa:
Suddiga foton, visst, men fina på ett annat sätt.

Det här är ett inlägg från listan jag gjorde för februari, en bloggrubrik för varje dag.

1 kommentar: