tisdag 21 april 2015

Gnäll från ättestupans rand

I höst fyller jag 48 år. För några hundra år sedan var det minsann en aktningsvärd ålder - nuförtiden räknas jag som medelålders. Men minsann om inte den här kroppen just nu håller på med någon slags vi-har-uppnått-aktningsvärd-ålder-identitetskris. Den värker på diverse ställen. Jag känner mig väldigt gnällig när jag går runt och känner efter hur ont jag har och är inte alls glad över att vara en sådan där som ska radda upp en rad krämpor. Men så är det just nu.

Det gör ont i ena hälen. Typisk, typisk hälsporre som inte vill gå över. Det gör ont i fotlederna också, särskilt på morgnarna. En nyuppstigen Carolina som ska ta sig nerför trappan liknar mest något slags frankensteins monster som precis har fått liv än något piggt medelålders människoaktigt.

Springer jag för mycket får jag ont i höften. Springer jag för lite får jag snart inte på mig byxorna längre. (aptiten är det minsann inget fel på) Och givetvis inser jag att hälen inte blir bättre av att springas på alls.

Och så hostar jag sedan ett par veckor tillbaka. Jävelhosta. Virushelvete.

Men det som verkligen knäcker mig är att jag idag har fått något slags bristning eller något inflammerat muskelfäste eller nåt i bröstet, vid revbenen, av allt hostande. Varje gång jag hostar skär det som knivar in vid revbenen. Och jag kan inte göra ett enda dugg åt det. Massera? Nej. Voltaren? Vadå - svälja tuben? Sluta hosta? I wish. Sätta på ett plåster? Jo, tjena.

Precis just nu känns det som att stora delar av den här kroppen är färdiga för ättestupan. Urgamla, förbrukade.


3 kommentarer:

 1. Men stackars dig så eländigt det låter, särskilt det där med hostan och bröstsmärtan :-( Har du varit hos någon doktor?
  Vad gäller fötterna, gå (halta) iväg till en fotspecialist för att få ilägg! jag kom ju äntligen iväg och fick ilägg utprovade nu i vintras och dessa gör verkligen underverk. Inga värkande fötter och haltande dagen efter en golfrunda nu längre, så skönt! (M)

  SvaraRadera
 2. Och jag som brukar tjata på dig om att gå iväg till doktorer och sådana...nu gör jag det inte själv. Jag ska, om hostan och ontet sitter i längre än ett par dagar till. Fotspecialisten också.

  SvaraRadera
 3. Bra, och så kan du börja gå på yoga också, den gör underverk med kroppen! Idag jobbade vi ett helt pass med rygg, höfter och axlar, man blir helt groggy direkt efteråt, men vilken nytta rörelserna gör! (M)

  SvaraRadera