torsdag 23 april 2015

Fishy-fishy-fishy-fissssh

Som jag satt igår på jobbet och åt  min medhavda lunch så kom jag och tänka på ännu en bra sak som det här med att vi har City Gross matkassar har fört med sig. Vad mycket fisk vi äter nuförtiden! Lunchen bestod av rödspättefiléer som hade varit inne i ugnen och trivts ihop med fänkål och tomater, och så låg det ugnade morötter och potatis med i matlådan också. Riktigt gott och riktigt nyttigt alltihop.

I matkassen vi får är det alltid fisk en av veckodagarna. Jag har hittills inte varit med om att samma recept har använts två gånger, så på detta snart ett år vi har köpt matkassen har vi alltså lagat och ätit kanske fyrtio olika fiskmiddagar. Det har varit helstekt lax, fiskbiffar, panerad fisk, fisk i gryta, fisk i folie, fisk i ugn på längden och tvären, fisk tillsammans med asiatiska kompisar och fisk som simmat i vinsås. Helstekt lax, kokad lax och färserad lax. Kolja, rödspätta, torsk, lax... och alltid, alltid purfärsk fisk.

Jag gillar fisk! Men förut har det alltid varit så att jag har fått nöja mig med att äta det på restaurang - dels för att jag inte har varit särskilt duktig på att tillaga den (repertoaren bestod ungefär i panerad spätta, stekta fiskpinnar och gryta med torsk, tomater och purjolök), dels för att fisk inte stod högt i gunst hos valda delar av familjen.

Men nu serveras det alltså fisk på tisdagar hos familjen Landin-Grubb. Oftast tillagad av herrn i huset.


3 kommentarer:

  1. Det låter fantastiskt bra det där med matkasse! Undrar när jag ska komma till skott? Behöver också lära mig laga mer fiskrätter, men herrn i huset här blir gnällig när det serveras fisk, inte så inspirerande då. (M)

    SvaraRadera
  2. Herrn i huset här blev rätt gnällig förr i tiden också, men det har ändrats nu. Du får låta din herre vara fisktillagaren.

    SvaraRadera
  3. Njaej, där har jag nog gett upp, han får i så fall stå för resturangbesök...

    SvaraRadera