fredag 10 april 2015

Den första egna lönen, minsann

Så nöjd sonen var igår! Han har sökt de sommarjobb kommunen anordnar för skolungdomar som är 16-17 år, och som lottas ut bland de sökande. Man fick önska sig ett jobb på en lista med tillgängliga platser, samt ett i reserv. Erik önskade i första hand att få vara på Klågerupskolans fritidshem, och i andra hand Mumindalens förskola ( som jag så stolt redan har påpekat är han bra med barn och trivs med att arbeta med dem).

Och igår fick han alltså besked att han hade fått det sommarjobb han helst ville ha: på Klågerupskolans fritidshem!

Det handlar bara om tre veckor (direkt efter skolavslutningen), men det är ett riktigt jobb med ordentlig lön. Och när vi räknade ut ungefär vad han skulle komma att tjäna så strålade han ännu mer. Många tusen! In på hans eget bankkonto! Egna pengar! Egenhändigt förtjänade på ett riktigt jobb!!

Och så växte han lite till. Mot vuxenheten. Och bort från mig.
(åh, klart jag är vansinnigt glad för hans skull! men ni fattar vad jag menar, va?)


2 kommentarer:

  1. Så härligt, så fantastiskt att dessa små hjälplösa bebisar växer upp och blir ... ja, stora. Tänk att ha fått vara med under hela resan, att det funkade. För mig överskuggar den känslan allt eventuellt vemod över att de även växer ifrån.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Du har rätt. Det är den störsts känslan, den där stoltheten över att det funkar, de klarar sig, de blir stora och egna.

      Radera