söndag 12 april 2015

A-hurk, a-hurk, a-hurk-hurk-hurk

I nästan en vecka har jag gått runt och hostat nu. Det började lite smygande, så där som att "det går nog bort snart". Men inte gick det bort, inte. Det är nån jäkla lungpest jag har fått av sonen som har gått runt och hostat i flera veckor (hur kunde jag egentligen tro att min hosta då skulle gå över på någon dag? listighetsgrad på den?).

Ett bra sätt att inte bli bra från sin hosta är att fortsätta gå till jobbet och ha minst ett bokprat för skolklass per dag, och då stå och prata konstant i ungefär 40 minuter. Den metoden provade jag förra veckan.

Ett annat sätt som inte är att rekommendera för att bli av med sin hosta är att springa orientering två dagar i sträck, bara för att orienteringen-är-som-bäst-nu (som jag ju yrade om igår). Den metoden provade jag i den gångna helgen.

Nu ska jag prova en ny metod. Den Förnuftiga Metoden.

Jag ska vara hemma från jobbet. Åtminstone måndag och tisdag, kanske onsdag också. Jag tänker undvika att ha några bokprat alls den här veckan. Jag tänkte vara tyst, sitta med bok, dricka te med honung. Inte springa heller. (möjligen ta en promenad) Äta Bisolvon. Men framför allt vara tyst.

Visst låter det som en lysande plan?
(om än något sent påtänkt)


4 kommentarer:

 1. Låter utmärkt! Jag hoppas du orkar prata på söndag. Imorgon ska jag påbörja boken... Hoppas innerligt hinna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Söndag...är ju en heeeeel vecka dit, ska nog fixa sig :)
   Jag har läst ut boken så måste förstås komma.

   Radera
 2. Förståndig flicka, tycket jag. Var hemma och var tyst hela veckan om det behövs! (M)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Torsdag-fredag ska jag på litteraturdagar i Lund och lyssna på olika intressanta föredrag och sånt, missar inte gärna det. Jag behöver ju heller inte prata själv då :)

   Radera