torsdag 8 februari 2018

Onsdagsliv

Onsdagslivet började väldigt tidigt för några av oss. I kategorin är-du-inte-riktigt-klok-tidigt. 03.55 ringde Lisas väckarklocka. Why, oh why?? Jo, för hon skulle på friluftsdag med skolan, alla Malmö Latins ettor skulle åka till Isaberg (Hestra) och åka skidor. Bussen gick 05.30. Hade man inte möjlighet att ta sig till den så fanns alternativet vara-hela-dagen-på-Bulltofta. Fakk that sade min dotter på sitt trevligt anglosvengelska sätt, och gick upp mitt i natten för att koka varm choklad. Lämpliga kläder och en termos som inte läckte hade vi plockat fram åt henne kvällen innan.
För att kunna vara inne i Malmö vid denna hallå-är-du-klok-eller-tid var hon också tvungen att engagera 1 styck förälder eftersom bussarna inte går så tidigt. Denna förälder var inte jag. Håkan gick upp 4.20, och tjänade på detta vis så många poäng i god-förälder-tävlingen att jag ligger efter för flera veckor framåt.

Nå. Hon åkte. Sms kom som rapporterade att "jag är inte så duktig på skidor" och senare "det står människor i vägen, särskilt snowboardåkarna som sätter sig mitt i backen". Dottern överlevde dock det hela utan brutna ben (och utan att ta några snowboardåkare av daga)(vad jag vet) och fick skjuts hem från bussen till Vismarlöv av sin fader (fasen vad jag ligger efter i tävlingen).

(dessutom... dessutom spelade Lisa solo på skolans konsert i måndags kväll. Och på måndagar jobbar jag till 19, får inte vikarie, kan inte byta pass med någon, och kunde därför inte komma och lyssna på henne. Första konserten någonsin jag missar, tror jag. Håkan var där, och tjänade sanslöst många poäng.)

För övrigt när jag en mycket stor lust till de onormalt goda semlorna de har på Bengts konditori i Staffanstorp. De blandar mandelmassan med grädden. De är goda, och innehåller tio upphöjt i tjugofem smartpoints. Jag håller mig - men på tisdag nästa vecka är det själva fettisdagen och då ska jag ha en. Två, förresten. Eller tre.

2 kommentarer:

  1. Tror faktiskt inte att en fader någonsin kommer upp i så många poäng som det ger att bära barnet inuti sig i nio långa, i många fall besvärliga månader och sedan föda fram telningen, amma, vara uppe otaliga nätter osv... :-)/Liselotte

    SvaraRadera
    Svar
    1. Du har så rätt, så rätt. Jag har måååånga poäng att ta av, och en ointaglig ledning ;)

      Radera