tisdag 1 december 2015

Bra sak 1: Pepparkakor!

Min kulturkollokollega Helena ledsnade på allt runtomkring oss i världen som är dystert, mörkt, elakt och hopplöst och ägnar de närmaste 30 dagarna på sin blogg Fiktiviteter åt att istället berätta om bra saker. Hon tänker blanda högt och lågt, ofta kulturrelaterat, men bra saker från 2015 hon vill minnas just nu.

Det där tycker jag är en himla bra idé, så jag hänger på! Fast vrider lite på det på Carolina-vis: Jag ägnar de närmaste 30 dagarna åt bra saker som gör livet skönare och kanske roligare att leva. Möjligen kulturrelaterade. Möjligen helt oseriösa. Men bra.

Först ut denna löjligt mörka tisdag (jamen när nattmörkret faller vid 16-tiden på eftermiddagen??) är:

Pepparkakor

Jag älskar pepparkakor! Det är så vansinnigt gott. Och just nu står de framme till höger och vänster i skålar och burkar, bjuds på fat och i korgar... och jag äter och äter. Allra godast (och allra, allra onyttigast) är när jag får bre smör på dem och doppa dem i teet (som gärna få ha någon julkryddesmak). (nej, kom inte dragande med några läskiga mögliga ostar till mina pepparkakor. No way!)

Och det bästa med pepparkakor är det vetenskapligt dokumenterade faktum att man blir snäll av att äta dem. Jag känner nu hur min snällhet växer och växer för varje dag.

Love pepparkakor!


4 kommentarer:

 1. Love pepparkakor! En himla bra sak du hittat där, och bara därför tänker jag nu genast bege mig ut i köket och hämta en pepparkaka eller en grabbnäve full.

  SvaraRadera
 2. Jag med! Jag med! För vi är SÅ värda det!!

  SvaraRadera
 3. Pepparkakor <33 en hemlighet är att jag tycker köpta pepparkakor är godare än hem banta, hihi. Kram

  SvaraRadera
 4. Jag gillar också köpta pepparkakor mer än hembakta! Kung Oscars och Nyåkers är favoriterna tror jag.

  SvaraRadera