måndag 28 december 2015

Bra sak 28: Husbil!

Just nu står den i en lada och sover sin vintersömn, husbilen. Den har till och med ett täcke över sig där den står. (jo, för det bor duvor uppe i taket på den där ladan, och de älskar tydligen att sikta in sitt bajsande på husbilstak om de bara kan)

Men i april - då är det dags! Då ska den få komma ut och rulla igen! Ta oss med till skogen eller till leriga åkrar där det bjuds på orienteringstävlingar (ja, själva orienterandet försiggår förstås i skogen, men start och mål och sånt brukar vara på leriga åkrar i skogens utkant), ta oss till praktiska campingplatser där vi kan ha ström, wifi och kunna tvätta kläder - eller ta oss till platserna gud glömde men ändå kunna laga mat, sova gott och ha böcker, spel, stolar, bord och komfort med oss. Vi kan köra vart vi vill men ändå ha hemmet med oss. Vi älskar vår husbil! (eller, nja. Jag och oäkte maken älskar vår husbil! Barnen not so much. Vi hoppas att de är i någon slags övergående fas eller så. Eller så struntar vi faktiskt i dem och kör ändå)

I sommar ska vi köra till Sälen med husbilen, för det är där O-ringen går i år. Men det är långt till Sälen, och har man husbil kan man stanna på många fina ställen längs med vägen. Kanske det där fina stället vid Vätterns sydvästra spets någon tipsade oss om? Eller så kanske vi stannar vid några klippor på västkusten? Eller så kanske vi kör längs med den östra sidan och den småländska skärgården? Vi kan köra var vi vill...!

Och vet ni hur fantastiskt det är, då när man stannat för kvällen någonstans där det är väldigt vackert, och har lagat och ätit mat, och sitter på sin stol utanför husbilen med ett glas vin i handen och tittar på allt det där vackra? Och inte behöver bekymra sig över var man ska sova, eller att man ska ta sig hem någonstans, utan bara då när man är sömnig bara tar steget in i husbilen och kryper ner i sin sköna säng? Oslagbart fantastiskt, det är vad det är!

Äleklinta, Öland

Frukost vid Torne älv, Jukkasjärvi
Middag i Gällivare

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar