tisdag 16 december 2014

Vad vi lyssnar på

Jag skriver också på kollektivbloggen Kulturkollo. Just idag håller jag där i veckans utmaning, och så här skriver jag då:
"Juletid är för mig en tid när jag alltmer försöker sortera bort det som är onödigt stressande, för att i stället kunna njuta mer av det jag tycker väldigt mycket om. Julklappar går rätt mycket bort, julmat lagar jag så lite som möjligt, julpyssel får jag allergiska utslag av, och jag är inte mycket för att umgås med folk utöver min egen älskade familj, så därför går så många julkalas bort som möjligt.
Men det här älskar jag: Ljusen. Och julmusiken! Åh, vad jag älskar julmusiken!
Faktiskt är det så att jag redan i oktober kan börja skråla på jullåtar i bilen eller duschen (jag har ett förflutet med körsjungande, så jag kan dem alla utantill...)(poor family). Och den enda gången om året jag sätter mig vid pianot är ungefär så här års, då jag med mycket oväsen försöker klinka fram Stilla natt och annat vackert (jamen, om jag ställer in mitt elektriska piano som "orgel" så låter det rätt mäktigt och fint).
Och givetvis har jag en omfattande spellista på Spotify som heter Julmusik och annan skönsång. Den rullar nu konstant här hemma...ibland så att barnen sliter sitt hår och oäkte maken får något vilt i blicken och drar på sig joggingkläderna och sticker fast det är decemberregn på tvären och mörkt ute. På den spellistan finns förstås Gläns över sjö och strand och O helga natt (med Tommy Körberg!) och annat ryggrysningsframkallande fint. Men där finns också Fairytale of New York (älskar den! Älskar!), John Lennon och George Michael, och så ängelkillen Aled Jones. Har ni hört Aled Jones? Alltså, denna röst..."
Kulturkolloutmaningen går alltså ut på att alla som vill ska dela med sig av sin egen spellista med julmusik (och sen tänkte jag lägga till så många låtar till min egen lista att den räcker ända tills midsommar).
Och det här inlägget, med sitt långa citat, kommer nu alltså att mynna ut i att jag delar med mig av min egen spellista, om det är någon som är sugen på att lyssna på den:

Här hittar du hela Julmusik och annan skönsång.

Och här nedan inledningen på den (ja, bokstavsordning, alltså alla Aled Jones först...)

5 kommentarer:

 1. Har genast lagt till din lista så jag kan lyssna på den när jag sätter igång julgodimakandet i veckan. Ska bara orka mig ur soffan först...

  SvaraRadera
 2. Fast den går alldeles utmärkt att lyssna på även när man sitter djupt nersjunken i en soffa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det förstås. Men svårare att göra godis där...

   Radera
 3. Du kan sitta i soffan och peka med hela handen åt andra som gör godiset till dig. Sen sitter du kvar i soffan och äter det också.
  I en ideal värld, alltså.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra ide, förutom den lilla detaljen att jag faktiskt tycker det är ganska roligt att göra det där godiset själv...

   Radera