torsdag 4 december 2014

Oväntade saker

Att veckohandla är väl så där lagom upphetsande att göra. Brödet först (så att det säkert blir ordentligt hoptryckt och trist där underst i kundvagnen)(varför placerar så många mataffärer brödet först i affären?). Frukten och grönsakerna, trista letandet efter de där småprylarna man inte köper så ofta (VAR har den här affären russin? Vid baksakerna? Efterrätterna? Fruktavdelningen...?), lassandet av mjölkpaket efter mjölkpaket, svettandet över det dyra köttet...

Men ibland finns det ljuspunkter. Ibland hittar jag något jag inte hade väntat mig - något som inte ingår i det ordinarie sortimentet, eller är något speciellt för just den affären. Som i fredags, när jag handlade på City Gross i Staffanstorp och råkade gå förbi en hyllkortsida där det låg mängder och åter mängder med genomskinliga plastpåsar med godis. Med lakrits! Färsk finsk lakrits! Åh, jag som fullständigt älskar lakrits! Jag KUNDE inte låta bli att köpa. Där fanns hur många sorter som helst - söt lakrits, salt lakrits, lakrits med häxvrålsfyllning, med hallonfyllning, hård lakrits och mjuk. Fastnade till sist för en påse vardera av lakrits med citronfyllning och lakrits med fruktöverdrag. Bägge sorterna är vansinnigt goda, och nu hoppas jag verkligen på att den där lakritsen finns kvar nästa gång jag handlar där. Annars får jag väl leta upp det där företaget på nätet - verkar vara någon specialimport av något slag.

(och aj, aj, aj, att jag skulle hitta detta just nu när jag är inne i en mycket-lågintensiv-träningsperiod...)(tandläkaren lär väl inte heller hoppa jämfota av lycka nästa gång jag kommer dit)


2 kommentarer:

  1. Åh, lycka! Var det hyfsat billigt också? (M)

    SvaraRadera
  2. Jadå! Kolla på bilden (klicka på den så blir den större...). Drygt 30 kr för drygt tre hekto är inte dyrt.

    SvaraRadera