lördag 13 december 2014

Men...så har vi ju aldrig gjort förut?!

Traditionsföljande 1: Lucia. Moder bär ner två kartonger fyllda med julpynt, tomtar och grejs. Dunkar ner dem på bordet, pekar med hela handen åt barnen: Varsågoda. Pynta!

Barn pyntar. Moder gör annat.

Traditionsföljande 2: Medan moder gör annat, så sätter hon också på sin spellista med julmusik på hög volym. Barn sliter hår. Oäkta make sätter på sig hörlurarna för att kunna spela datorspel.

Traditionsföljande 3: brukar vara att "lillejulafton klär familjen granen under vänskapliga och trevliga former...". Men i år:

Traditionsbrytande faktum 1: Vi har klätt granen idag. Lucia. Gasp!

Traditionsbrytande faktum 2: Vi har bestämt oss för att INTE släpa in ett träd i huset i år, med tillhörande barr och läckande julgransfot, för en löjligt dyr peng som chockar oss lika mycket varje år. I stället har vi köpt en...konstgjord gran. Och inte nog med det (gaspgaspgaspgasp...) - vi har köpt en VIT julgran.

Och nu står den alltså klädd och ..eh...fin (?) i vårt vardagsrum. Oäkte maken rös, sonen hånskrattade, jag och Lisa tycker den är ganska söt. Eller åtminstone...annorlunda.


5 kommentarer:

 1. Fniss... Tja, helt stilren skulle jsg väl inte kalla den förstås. Men lite kul! Vi ska också bryta traditioner. Brukar ta in och klä gran 23:e, men nu planerar vi köpa gran redan inorgon

  SvaraRadera
 2. Såg någonstans att någon hängt den upp och ner från taket. Kanske det ni ska göra för att nu bryta alla traditioner.
  Hmmm... Vi har faktiskt köpt en gran oxå redan, men den står ännu i trapphuset... En kungsgran. Vilket vi aldrig haft
  Enbart pga att alla pengarna gick till stadsmissionen... Alltid något...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hänga den från taket? Nä, SÅ har vi aldrig gjort förr.

   Radera
 3. Förr, för längesen alltså, hängde man faktiskt granen (en liten sådan) upp och ner från taket. En gammal tradition som återuppstått... (M)

  SvaraRadera