onsdag 24 december 2014

23:35, lillejulafton

Idag på eftermiddagen efter jobbet (sista jobbdagen på länge!) skulle jag bara in och handla några sista-minuten-julklappar och andra småsaker. Jag visste vad jag skulle ha, körde till ett köpcentrum där jag visste det fanns gott om parkeringsplatser och tänkte att "det går nog rätt fort ändå".

Ni vet, vissa gånger man ska ha "några särskilda saker, vet redan vilka"? och de inte finns? Slutsålda, fel storlek, fel färg, fel allting? Och all planering bara faller? Idag var en sådan dag. Inte rätt dag. Ingen tid för omgruppering, liksom. Inte själsro för att smida nya planer med I'M DREEEEEAMING OF A WHIIIIITE CHRISTMAS vrålandes i öronen och kundvagnar som kör på en på hälarna. Ingen inspiration av att titta på tusen andra sista-minuten-människor med hysteri i blick. Varmt så att paniken närmade sig. Blodtrycket på en säkert farligt hög nivå.

Känslan när jag kom hem (med inte-riktigt rätt saker i kassarna):Och så hade vi sparat nästan all julklappsinslagning till ikväll. Jag vet att det finns mängder av människor som älskar det där. Prasslet, välja snören, fnufsa till det med glitter och stjärnor och jämra julgranspynt. Lacka och rimma och förväntas och tindra och allt det där? Håkan och jag är INTE två av dessa människor.
(-meh! hur kul är det att slå in ett presentkort, va?
- meh! hur kul är det att slå in den här gigantiska och mjuka saken, va?
- meh! detta måste vara den sämsta tejpen som någonsin funnits!
- meh! jag VET att vi hade två rullar till med julklappspapper. Oöppnade. NÅGON måste ha tagit dem.
osv osv osv)
Inget tinder där inte.

Lite sånhär känsla nu:
4 kommentarer:

 1. Det blir jul ändå. Säger de. Hoppas den blev god!

  SvaraRadera
 2. Ja, de säger det. Men, visst, julafton är nu också avklarad (och jag såg ut ungefär som hunden på det kalaset också).

  Hoppas ni hade/har en fin jul i Eslöv!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Edith var inte så glad så jag liknade väl också mest hunden i soffan. Men hon kompenserade med att vara sitt nästan bästa jag idag när det var dags för dop.

   Radera