onsdag 5 november 2014

5. Hepp! Dagens boktips!

Ett boktips, alltså. Ett. Hur ska jag kunna välja ut det, när det finns så många bra böcker?

Jag gör så här - jag tipsar er helt enkelt om den boken som jag själv går och längtar efter, även om jag faktiskt inte har läst den än:

En av mina favoritförfattare är Vibeke Olsson. Jag älskar hennes böcker om romartiden, särskilt böckerna om Sabina (börjar med Hedningarnas förgård) - men det senaste året har jag läst igenom hennes böcker om Bricken på Svartvik.

Det är slutet av 1800-talet, det är norrlandskusten, det är sågverket som i princip är hela Brickens värld. Det är små vardagsbetraktelser som går under huden på en, det är förhoppningar och glädje men också sorg som har fått mig att sitta och gråta över böckerna. Det är så vansinnigt bra. Ännu så länge finns det fyra böcker om Bricken (klicka på länkarna så kan du läsa vad jag skrivit om dem i min bokblogg):

Sågverksungen
Bricken på Svartvik
Sågspån och eld
Amerikauret

Men den jag längtar efter är den femte boken om Bricken. Glödens färger heter den, och ska komma ut 20 november.


Detta är ett inlägg från listan med bloggrubriker för november: en bloggrubrik för varje dag.

5 kommentarer:

 1. Det var lite kul när jsg nyss läste Mina drömmars stad och strejken vid sågverket nämdes där. Fick pepp på att läsa om Bricken igen. Ser fram emot femman.

  SvaraRadera
 2. Själv har jag lite svårt att välja ett tips idag.

  SvaraRadera
 3. Åh, har precis läst de fyra första och kände lite tomhet... men då behöver jag ju inte vänta så länge till!:)/syster

  SvaraRadera
 4. Emelie: Jag tänkte också på Bricken när jag lyssnade på Mina drömmars stad härförleden, och Tummen orerar om strejkandet och kampen hela tiden.

  Ska bli kul att se vilket boktips det blir från dig!

  SvaraRadera
 5. Ida: Visst är det bra att det kommer en till - Bricken behöver minst en bok till för att få berätta om sitt liv. Och hennes barn också! Två böcker till, minst.

  SvaraRadera