tisdag 18 november 2014

18. Ibland retar det mig att…

Jo. Men det finns ju en del jag kan reta mig på.

Att folk som kör bil inte använder blinkersen innan de svänger i stället för samtidigt som de svänger (hallå! blinkersen är till för att visa vart du ska - inte en mekanisk pryl som gör det möjligt att svänga på ratten...)

Att jag inte hade en smart plan inför livet, så som att fortsätta plugga ekonomi när jag avslutat ekonomisk linje på gymnasiet, så att jag fick ett bra jobb, gjorde någon slags karriär och nu vore mycket rikare och mäktigare än jag är nu. Jag hade ju betygen och smartheten? (men inte viljan...)

Att jag inte går och lägger mig i tid på kvällarna.

Att jag inte längre kan ha linser om dagarna så att jag måste gå runt med tjocka och tråkiga glasögon.

Att det är mörkt så jämrans tidigt på kvällarna att jag sällan hinner springa.

Att vi inte har ett större och flådigare hus med tillhörande stor och insynsskyddad trädgård, gärna med pool (och poolskötare)(och trädgårdshjälp)(och städhjälp)(för övrigt läs punkt två)

Att jag inte kommer att leva i ettusenåttahundratrettiofyra år så att jag hinner läsa alla böcker jag skulle vilja läsa innan jag dör.

Men.

Det är inte så lönt att gå runt och reta sig på en massa saker. Det finns så mycket jag inte kan ändra på - andra människors trafikvett, jordklotets lutning, att jag är nattmänniska. Min förväntade livslängd. Och det faktum att jag inte kan leva om mitt liv - bara se till att leva det jag har. Då är det dumt att slösa bort tid på att gå och reta sig, eller hur?


Detta är ett inlägg från listan med bloggrubriker för november: en bloggrubrik för varje dag.

2 kommentarer:

  1. Ja, visst är det dumt och slöseri med tid och energi att gå och reta sig på saker, men nu när vi ändå är inne på ämnet, så vill jag bidra med nå´t som jag retar mig på: Jag blir såå irriterad på folk som inte begriper (eller skiter i) hur man ska parkera en cykel i ett cykelställ! De ställer cykeln bredvid, eller snett på stödet och tar upp två platser, eller framför stället, eller helt sonika lutar den mot en annan cykel, grr,morr! Det är nog samma typ av människor som ställer sina skor framför eller bredvid ett tomt skoställ (så att andra snubblar på dem) och tycker att det räcker om skorna står i närheten av skostället.
    (M)

    SvaraRadera
  2. Mycket irriterande. Säkert samma människor som parkerar sin bil över en och en halv parkeringsruta...

    SvaraRadera