tisdag 25 november 2014

25. 5 grejer jag alltid har i kylskåpet

Det finns en hel del som alltid finns i vårt kylskåp. Men några saker är oumbärliga:

Oliver. Måste finnas.
Ett antal kalla såser finns alltid i vårt kylskåp. Det är en strykande åtgång på dem, och särskilt Erik känner att en måltid utan Rydbergs bearnaisesås är inte riktigt en måltid. Fetthalt ungefär 75%...
Ganska onödigt att kommentera, va? Öl måste finnas. Folköl till maten, Staropramen för att det är Staropramen, och så sådana där konstiga mörka till Håkan.
Mjölk. Massor av mjölk. Och tre olika sorter. Mellanmjölken är Lisas, den laktosfria är min och den vanliga standardmjölken är Eriks och till matlagning. Vi köper totalt ungefär 13-14 liter mjölk per vecka, alla tre sorterna sammanräknade.
Och så finns det såna där saker som alltid ligger i kylskåpet men som liksom är lite bortglömda. Grönsaker som har imploderat. Burkar med grönludet innehåll. Och så sådana här mystiska saker - påsar med innehåll man inte riktigt känner igen, så de får ligga där ett tag. (i den här låg den en bit färsk ingefära såg jag nu. Eller, den är färsk ett litet tag till. Sedan får den en mystisk färg och vill krypa iväg.)Detta är ett inlägg från listan med bloggrubriker för november: en bloggrubrik för varje dag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar