fredag 14 november 2014

14. Om jag skulle skaffa mig en ny hobby så skulle det bli…

Det här är lite svårt - jag vill nog inte skaffa mig någon ny hobby för jag är fullt nöjd med det jag redan håller på med på fritiden. Men OM jag hade lediga dagar också så hade jag, som jag redan skrivit om en gång, gärna lärt mig att spela cello. Och fiol.

Sen tycker jag mer och mer om att fotografera saker. Natur, detaljer, roliga saker jag hittar i världen omkring mig. Men fotografering som hobby låter genast som att jag måste skaffa mig saker. Kamera och sånt. Och jag gillar inte att göra saker som kräver särskilt utrustning, helt enkelt. Eller innebär att jag måste förbereda mig för att utföra dem. Typ: nu ska jag ut och fotografera. Ta fram fotograferingskläderna, kameran, ryggsäcken och vad det nu är som krävs för denna aktivitet. "Planera", "packa", "förbereda" - alla tre är ord jag inte gillar. Jag gillar ju numera att fotografera saker eftersom jag alltid, alltid har telefonen med mig i fickan, och snabbt kan slita fram den och fota saker jag råkar hitta.

Materialgrejs överhuvudtaget är inte min grej - det är därför jag gillar löpning som ju bara kräver ett par skor. Skidåkning? Ryyyys... Cykling....nej. Sitta och undersöka olika prylar på nätet, jämföra, fundera och sedan köpa in för att förbättra min prestation eller upplevelse av något? Nej tack.

Fast man skulle förstås behöva köpa en cello för att lära sig spela på den. Hmmm.


Detta är ett inlägg från listan med bloggrubriker för november: en bloggrubrik för varje dag.

2 kommentarer:

  1. Teckning kanske? (M)

    SvaraRadera
  2. Kanske. Vi får se om jag kommer igång, och om det i så fall blir ett engångsprojekt eller om det ger mersmak.

    SvaraRadera