söndag 23 november 2014

23. Hepp! Dagens måltidstips!

Nuförtiden, när jag håller på att lära mig laga mat som inte bara innehåller stekt kött och pommes utan lite mer grönsaker och roliga grejer så har jag upptäckt massor av saker jag gillar. Kål, till exempel!
Kål har för mig alltid varit något omöjligt, något kokt som luktat illa när det tillagats och som legat som några sorgliga rester jag petat bort runt "dolmen" när jag bjudits på kåldolmar. Men nu! Kål är ju vansinnigt gott när det lagas på rätt sätt. Eller, det ska ju inte lagas så mycket - godast är när det är lite krispigt fortfarande. Det mättar, det knaprar i munnen och det tar smak av såser och kryddor. Helt fantastiskt.

Som i det här receptet, när kål strimlas och skickas in i ugnen insvept i aluminiumfolie tillsammans med lite andra grejer. Sedan blandas det med nudlar, en riktigt god sojasås och så något till det - stekta grönsaker kanske, eller kycklingstrimlor, eller som i originalreceptet: grillade kotletter. Riktigt Vansinnigt Gott är det.
Detta är ett inlägg från listan med bloggrubriker för november: en bloggrubrik för varje dag.

4 kommentarer:

 1. Svar
  1. Alltså som i grön hel pepparfrukt, att skiljas från röd. Tycker också det känns fel - grön chili bättre, kanske?

   Radera
 2. Heter det inte grönpeppar och rödpeppar som namn, där namnet kommer från färgen. Inte som färg på peppar.

  Aluminiumfolie låter både svårsmält och onyttigt att ha i salladen.

  SvaraRadera
 3. Så kan det säkert vara. Jag tänkte inte mycket på det just då, utan greppade den gröna chilin som var med bland varorna från City Gross, hackade den och var nöjd.

  Sen finns det förstås också hel grönpeppar på burk för att förvirra det hela ytterligare. Alltså gröna pepparkorn...

  SvaraRadera