lördag 9 maj 2015

Vem har sagt att just du ska ha hörsel och syn, höra böljornas brus och kunna sjunga?

För några dagar sedan såg jag ett filmklipp på facebook - ni vet, ännu ett av alla dessa filmklipp som finns där. Söta, roliga, tankeväckande och framförallt tidsslösande när man borde gjort något annat.

Men det här filmklippet lämnade mig inte, och jag har haft det i huvudet nu sedan dess. Såg om det igår kväll och förundrades över ett underverk.

Det är en liten tvåmånaders bebis, som tydligen föddes med något slags fel på hörseln. Här får han för första gången i sitt liv en hörapparat...och han får höra ljud. Alltså - bara kolla! Hans ögon är absolut klotrunda. Och så ler han, lite så där sekundsnabbt som om han inte vet vad han ska tro. Vad ska han tro, då? Han är precis ny i den här världen och vet ingenting. Och så helt plötsligt uppstår en dimension till? Han har sett, och känt, och luktat. Och så...ljud?

Det är så fantastiskt att se. Och det är en sån där väckar-grej: glöm inte bort att vara glad för det du faktiskt har i stället för att vara ledsen och avundsjuk på allt det du inte har. Hälsa, syn, hörsel - det är rikedom, det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar