söndag 3 maj 2015

Att leva i maj

Idag har jag faktiskt varit ute hela dagen och dragit i mig majväder till max.

Först var Håkan och  jag nere vid Falsterbo. Vi ska ha en liten orienteringstävling där om två veckor, och var nu och gick banan Håkan har lagt, kontrollerade att naturen såg ut som den borde göra enligt kartan och såg ut exakt var vi ska sätta kontrollerna. Det var inte så mycket folk nere på själva stranden (det blåste en del) - men inne i strandskogen, i gläntor och i små sänkor? Där satt det folk överallt. I solstolar, på filtar, med picknickkorgar och blundande ansikten.

Och det var helt fantastiskt att gå där. Solen lyste och det doftade så otroligt gott. Tallskog, sand, barr, hav. Jag kan förstå att folk betalar sanslösa summor för att få bo i hus där de kan öppna fönstret och få in de här dofterna när som helst.

Senare på dagen var jag i Bokskogen och sprang lite orientering själv - en bana som någon annan lagt alltså. (Malmö OK har alltid en "månadens bana" ute i Bokskogen) Lika fantastiskt det - mjuka stigar, bokar som precis slagit ut, fågelkvitter.

Så jag har verkligen känt våren idag. Sprungit över blommande vitsippshav. Hoppat över bäckar som porlat. Trampat i vit sand. Suttit vid ett picknickbord och fikat med tallskogsdoft i näsan och sol i ansiktet.

Och kört bil igenom ett landskap där rapsen har slagit ut, där fruktträden håller på att slå ut och där allting bara är liv, liv, liv.

Det är så vackert ute nu att det gör ont.

Falsterbostranden UTAN badande människor
Doften av tallarna bakom får ni tänka er

5 kommentarer:

 1. Ja, visst är det vackert ute nu! Tänk om man kunde stanna den här tiden lite, den går så fort över. Vi har njutit av vackert väder, blomdoft och fågelkvitter på golfbanan idag, sen har jag suttit på balkongen och tittat på det knallblå, alldeles fantastiskt vackra havet. (M)

  SvaraRadera
 2. Ja, att få tiden att gå långsammare! Och att kunna spara vissa dofter på burk att ha till vintern...

  SvaraRadera
 3. Fast kanske är det därför vi älskar det så mycket. Att det varit borta så länge, att det varit så grått så grått så länge.. Kalt... Då smäller det till. Allt blir fullt av liv igen. Det är som ett fyrverkeri. Jag älskar det. �

  SvaraRadera
 4. Ja, och lika förundrad blir man varje år. (M)

  SvaraRadera
 5. Ja, det är verkligen ett fyrverkeri! Otroligt.

  SvaraRadera