fredag 22 maj 2015

Mål: grupplöpning på annan ort

Kort meddelande:
Idag åker jag och oäkte maken till Göteborg framåt eftermiddagen. Vi tänker oss att stå med husbilen på en charmig parkeringsplats utanför Åby-travet och där intaga en kulinarisk middag bestående av pasta med ost- och skinksås. Därefter står en (möjligen) förvirrad cykeltur på programmet. Vi ska cykla till hjärtat för Göteborgsvarvet vid Slottsskogen och hämta ut våra nummerlappar. Vi har aldrig tidigare cyklat i Göteborg. Men vi är orienterare, så det ska säkert gå bra.

Vi har varsin god bok med oss och tänker oss en fredagskväll med läsning, snacks och öl (ultimat laddning inför ett löplopp). Fortfarande stående på den där parkeringsplatsen (men hej! vi drar ner rullgardinen och skiter i utsikten).

I morgon ska vi dra på oss våra joggingskor och springa Göteborgsvarvet tillsammans med sisådär sextiotusen andra människor. Vi ska svettas i grupp, stå i toalettkö och få ont i benen. Förhoppningsvis ska vi också känna en viss eufori. Särskilt när vi har gått i mål. ("var f....n är toaletterna?" "hur mycket folk går det att trycka in på en idrottsplats, egentligen?")

Därefter ska vi tyvärr inte stå kvar på den där parkeringsplatsen för att i lugn och ro och välförtjänt äta middag och dricka vin. Nej, därefter ska vi så fort som möjligt ta oss iväg från Göteborg och köra alla milen hem igen. Inte för att vi annars missar finalen i Melodifestivalen. Nädå. Det är för att vår son aldrig hade förlåtit oss om vi inte hade kommit hem direkt. På söndag fyller han år, och då får man uppvaktning på sängen när man vaknar. Punkt.

Vad barnen gör medan vi är borta? Överlever fint. Har det lugnt och skönt. Slipper föräldrar. Äter rostbiffsmiddag. Går och lägger sig skamlöst sent.


10 kommentarer:

 1. Lycka till med löpningen! Det är en förfärligt tråkig parkeringsplats som ni valt men vad gör det när ni har både öl, snacks och bok!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, jag vet, men den är "officiell ställplats för husbilar" till Göteborgsvarvet, och så går det inhyrda bussar därifrån till starten så det är praktiskt.
   Tack!

   Radera
 2. Tack för att jag utan att fråga fick svaren på mina undringar om barnen och födelsedagen mm. Lycka till med "varvet" och kör försiktigt både dit och hem! (M)

  SvaraRadera
 3. Stort lycka till! Avundas er - min startplats förfaller tyvärr i år :(

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Och trist att du inte kan springa. Det kommer fler lopp, förstås!

   Radera
 4. Ja, det är också ett sätt att tillbringa en lördag i maj. Själv har jag officiellt inget på programmet, men ingen minns när vi städade senast så det blir väl nåt sånt... Lycka till!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Städning är billigare. Får dig att svettas. Löpning i grupp är dyrare. Får dig att svettas. Men nog roligare. Tror jag.

   Radera
  2. Säkert roligare, men jag satte upp "besök-på-Hallontorpet-och-smaskig-fika" som målbild för att motivera mig, och nu har vi städat klart och ska bara handla mat innan vi når målet. Då blir det gott!

   Radera
 5. Belöning och målbild är bra! Vår belöning var tristare än din: Whopper meal på Burger King i Varberg. Men - ibland får det bli som det blir.

  SvaraRadera