söndag 14 juli 2013

Rapport från Sverigesafari 1



Här kommer första safarirapporten:


Carolina kör husbil. Rakt framåt och i vacker körstil på E4an.

Vägen upp till Stockholm har vi sett förut, så vi bestämde oss att första dagens etapp skulle vara att köra dit så kunde vi ta det lugnare sen. Sagt och gjort. E4an var väl inte roligare än annars. Lite rolig var den vid Örkelljunga där vi svängde av och fyllde på godisförråden vid Gotteboet. Det är viktigt att ha välfyllda godisförråd på en Sverigesafari.

När klockan var lite mer än 20 på kvällen så kom vi fram till Stockholm, och vi finjusterade slutkursen lite så att vi hamnade i Björkhagen. Där pågick ett grillparty som vi tyckte det kunde vara trevligt att vara med på, så det var vi.


Valda delar av partydeltagarna. Kända ansikten är Erik, Håkan, lillebror Arvid och Petronella.


Lillebror Petrus och Lisa var också med.

 
På grillpartyt fanns även minsta kusinen Bonnie. Hon är i den kramgoaste åldern man överhuvudtaget kan tänka sig.


Bonnie hos mamma Petronella

Det var gott att grilla. Det var gott med en mojito. Och det var himla skönt att sova i husbilen, trots att vi stod mitt inne i stan.


Mojito. Mycket sommarfräsch.


Lisa har en egen nödutgång till sin säng.

När vi hade sovit färdigt hade det blivit söndagsmorgon, och då kändes det lagom att åka till systermoster Ida och ta en fika. Så det gjorde vi innan vi körde vidare norrut.

Nu har vi landat i Hälsingland, närmare bestämt Mohed där vi sprang O-ringen både 2006 och 2011. Vi ville se hur det såg ut här utan miljoner husvagnar och orienterare i skrikfärgade nylondressar. Så här ser det ut frampå en julieftermiddag, vid Florsjöns camping.



Det är fint. Nu ska jag snart ut och springa, och försöka hitta platser där jag sprang sist jag var här. Det är fina skogar här, nämligen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar