torsdag 11 juli 2013

Bada i havet med Lisa - check!


Idag skulle Lisa och jag köra till stranden utanför Ystad för att bada i havet. Det såg så fint ut när vi var där förrförra helgen med husbilen, men då var det för kallt för strandvistelse och definitivt inte läge för något badande. Så vi skulle återkomma idag.

Strålande sol hemma i Vismarlöv, men ju närmare vi kom Ystad på motorvägen, desto mer såg molnen ut att hopa sig österut dit vi skulle. Så vi ändrade våra planer och stannade där himlen var blå. I stället för att köra vidare mot Ystad svängde vi av motorvägen och körde rakt söderut. Vi tänkte att havet kommer vi ju till ändå, och så kanske vi hittar någon fin badplats vi inte kände till förut.

Och det gjorde vi! Väl nere på kustvägen mellan Trelleborg och Ystad svängde vi österut, körde kanske 100 m och såg en skylt om bad och camping. Där svängde vi in. Campingen var välfylld, men på parkeringen fanns det kanske 4-5 bilar förutom vår. Vi greppade stolar och väskor och allt det där som ska till för en enkel strandvistelse och gick ner mot stranden. Vad skulle vi hitta för tråkig strandplätt om där bara fanns så få bilar en solskensdag mitt i mesta semesterperioden?

Jo - den här stranden:
 
 
Fatta - en sandstrand lika fin som den i Falsterbo, fast utan folk?!
 
Var botten läskig då? I Böste, ett stenkast härifrån, är botten ganska stenig och full med tång på många ställen. Men nä:

 
OK - det var läskigt kallt i vattnet. Kanske 17-18 grader. Så vi doppade oss inte mer än upp till midjan. Men det är inte mycket varmare i havet någon annanstans just nu heller.
 
Klockan var väl kanske 11 när vi kom till stranden. Efter 12 kom det några familjer till så helt ensamma var vi inte. Men nästan.
 
Gissa om vi kommer att köra hit fler gånger för att bada och sola? Gissa om vi tänker köra ner husbilen till den här campingen för framtida slappe/läsa-bok-helger?
 
 

2 kommentarer:

  1. Jag är ganska så säker på att jag har varit på den här stranden. Mats kände till den sen tidigare och visste att den var fin och ganska folktom. Härligt att bada där! (M)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst är det märkligt att den är så folktom??

      Radera