tisdag 1 maj 2012

Nästan gult och ljust, ljust grönt

Jag körde Lisa hem till en kompis i Skabersjö idag och körde igenom Bokskogen. Bokarna har slått ut! Det är så där skirt, nästan genomskinligt ljusgrönt. Och vitsipporna blommar fortfarande för fullt. Inte så konstigt att det var tokmycket folk i skogen.
Så vi körde dit vid 8 på kvällen i stället och sprang en runda, Håkan och jag (ja, inte tillsammans, skulle jag springa i hans tempo hade jag segnat ner efter 2 km och lagt mig i ett kärr). Och då fick man ha skogen för sig själv. Nästan synd att springa för man ville stanna hela tiden och ta på det ljusgröna, liksom. Men stigarna blir aldrig så fina som de är nu - mjuka men inte för mjuka - så benen blev fulla med spring. Och koltrasten sjöng. Bara för mig och berättade vemodigt att nu är det maj igen.

Och så håller rapsen på att slå ut. Som om det inte räckte med bokar och vitsippor och koltrastar. Jag kan nästan inte ta in mer. När rapsen blommar är det finast.

Jag önskar jag kunde lägga in allt i en liten burk som jag sen kunde ta fram i januari ungefär. Lite koltrast och rapsgult om dagen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar