måndag 14 maj 2012

Mytte bass

Jag går och gruvar mig för att ringa ett samtal. Det är till Puls i Staffanstorp, och de kommer i princip att säga "Dyrt. Förfärligt dyrt. Mycket krångel. Gräva upp trädgården. Jobbigt. Usch. Och väldigt dyrt." fast med en massa andra termer. Puls i Staffanstorp är de som kommer en gång om året hit och stoppar ner en gigantisk slang i vår trekammarbrunn och suger upp allt det mysiga som samlats där till en ännu mer gigantisk lastbil som det luktar illa om.

Kul jobb.

Men för någon månad sen så luktade det läskigt utanför vår trekammarbrunn. Och det fanns gråaktiga pölar. Det kändes inte rätt. Jag ringde Puls som gjorde en extrautryckning med en specialutrustad stor bil med ännu mer komplicerade slangar och prylar på. Fjärrstyrda, mycket häftig elektronik. Fast det luktar fortfarande illa. Och den trevlige mannen konstaterade att vår trekammarbrunn var överfull fast det bara gått ett halvår sen den tömdes sist. Han sög loss där en stund, rengjorde och hade sig och bad mig sen komma och titta ner i själva brunnen medan han mycket pedagogiskt redogjorde för hur en trekammarbrunn fungerar. Jag kämpade mot ulkningarna och kunde liksom bara tänka på vad Erik sa när han låg på skötbordet och var jätteliten. "Mytte bass!"

Jomen. Mytte bass. Och en räkning på 2500. I en hyreslägenhet i stan behöver man bara spola när man varit på toaletten. Syns inte, finns inte, liksom.

Men nu var väl problemet borta? Trodde jag, ja. För några dagar sen såg jag till min fasa att det återigen fanns såna där gråaktiga pölar med trekammarbrunnsvatten utanför trädgården. Det luktade. Och det mässade liksom i luften DYRT DYRT EKONOMISK RUIN BANKLÅN STOPP I RÖREN ELÄNDE ELÄNDE. Trekammarbrunnseländet har blivit överfull på bara en månad! Mytte, mytte bass...jag tror jag blir tokig. Vad görs i såna här lägen? Töms brunnen och personal från Puls gör en nedstigning i helvetet och söker reda på varför bajsvattnet inte rinner ut som det ska? (Extremt kul jobb alltså. Tänk på det, alla barn, läs era läxor ordentligt så ni kan bli något fint på ett torrt och rent kontor i stället) Låter man spränga brunnen och bygga en ny för det var liksom ändå kört? Hur mycket kostar det? Åker hela vår semesterkassa åt fanders nu? Plus de kommande tio årens semesterkassa?

Jag blir så trött. Mytte, mytte bass. Vill inte ringa Puls. Vill skaffa lägenhet i stan. Vad är väl näktergalssång genom nattöppet fönster och fin utsikt från uterum och glada barn som spelar brännboll på ängen utanför och blommande körsbärsträd mot att kunna spola när man varit på toa och bara Skita I Vart Skiten Hamnar????

3 kommentarer:

 1. Nejmen hualigen, usch och fy! Hoppas, hoppas att det INTE är något stort och katastrofalt fel!
  Ja, det är skönt och tryggt med lägenhet i stan, det är det. Varken "bass" eller mögelproblem här, iaf inget som man måste bry sig med. Maman

  SvaraRadera
 2. Vi som tyckte det var äckligt när pumpen till vår septitank i båten slutade fungera... en nära döden upplevelse... som bara kan vara en bråkdel av vad ni just upplever... Jag håller mina tummar och tår för att ni slipper lägga alla semesterpengar på ett sånt skitproblem... /Åsa

  SvaraRadera
 3. Jag har fortfarande inte vågat ringa Puls. Jag blundar när jag ser det läckandet vattnet och hoppas att det ska vara försvunnet när jag tittar igen.

  SvaraRadera