torsdag 17 maj 2012

Extreme home makeover

Lisa fyller år om ett par veckor och har då önskat sig ett nytt rum (för det fick Erik förra året när han fyllde år). Ett "nytt rum" betyder inte att vi bygger ut eller så, utan det betyder

1. Alla leksaker åker ut (Lisa är stor nu).
2. Ommöblering. Möbler som användes för att förvara leksaker i åker ut. Nya möbler (bäddsoffa, "sminkbord") kommer in.

Och resultatet blir förhoppningsvis ett rum som är något mer i ordning än det förra som alltid var en katastrofzon.
Före

Fast jag befarar att Lisa och jag har lite olika uppfattning om "ett nytt rum" trots allt. Hon är ju TV-beroende och kollar alltså regelbundet även på det programmet som heter Extreme Home Makeover. Och jag tror det är något åt det hållet hon nu väntar sig. Där brukar familjen som äger det skruttiga huset få en betald lyxsemester någonannanstans medan deras hus förvandlas till total oigenkännlighet. Det är snickare och stylister och gudvetallt. Och så när familjen kommer tillbaka så zoomar man in deras ansikten när de låter sig överväldigas av det nya lyxiga hemmet, gråter och skrattar och är rent till sig.
Lisas rum Extreme Makeover blir kanske inte lika häftigt.
Jo, hon är bortrest över helgen (men ingen lyxsemester utan på scoutläger). Ja, vi köper lite nytt och ändrar om. Men som sagt var - vi anlitar inga stylister eller heminredningsarkitekter eller byggherrar. Håkan svär över IKEAS manual för hopsättande av bäddsoffa. Jag draperar överkast och kuddar lite snyggt. Vi köper nya krukväxter. Tada!
Så....hon behöver inte förbereda någon större gråtlyckareaktion över sitt nya rum à la amerikansk TV. Fast jag tror hon blir rätt överraskad att vi gör om rummet redan nu och inte när hon fyller år (det är nu vi är lediga 4 dagar, så då får vi ju passa på)

Vi får se om det blir som hon vill ha det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar