tisdag 22 maj 2012

Klädval

Jag är en curlingmamma (ja, jag erkänner). Så fortfarande lägger jag varje morgon fram kläder till barnen. Ibland protesterar Lisa mot något och byter ut det (men varför kan du inte välja kläder själv, Lisa? Nä, det är bättre du lägger fram och så kan jag byta ut det som inte är bra. Visst. Det är så det är i livet - det är lättare att förändra något som redan är gjort än att skapa nytt.). Men aldrig att Erik byter något. Kläder är bara något man har på sig för att skyla kroppen, liksom.

Men i morse. Då kom han ner och hade tagit en anna tröja än den jag tagit fram. Jag bara kommenterade det, att han bytt, och han förklarade att den tröjan jag lagt fram inte passade så bra till byxorna. Visst, OK, byt du, tyckte jag.


Sen ser jag att Lisa sitter och låtsas-hyperventilerar i hallen och pekar på Erik. Vad är det? undrar jag. Men mamma! Märker du ingenting?! Han har ju koll på vad han har på sig! Han valde själv en tröja han tyckte passade till byxorna! Han brydde sig om vad han har på sig!!

Hon har absolut rätt. Det är en milstolpe. Vad är det som har hänt nu? Han fyller tonåring på torsdag - är detta det ultimata beviset på det?

2 kommentarer:

  1. Ja du, så är det nog. Nu är tonåringen på väg med stormande steg! Maman

    SvaraRadera
  2. jag vet det var ju helt sjukt man jag kommer nog också välja egne kläder i hans ålder

    SvaraRadera