torsdag 4 maj 2017

Tivoli i stan!

Häromkvällen var jag i Malmö, eftersom vi hade bokcirkel på lokal (och åt vietnamesiskt på Noi's Café, mycket gott!). När vi hade pratat och ätit färdigt så passade vi på att besöka Tjoffsans tivoli, som ligger vid Södra Förstadsgatan, bara något kvarter ifrån Noi's.

Tjoffsans tivoli är inte stort. På håll ser det ut som en liten hög med osorterat, kvarglömt skräp - men när man kommer närmare så är det något helt annat. Tjoffsan är nämligen en mus (kanske just hon som är den stränga hyresvärdinnan i Nils Karlsson Pyssling?), och hennes tivoli är i musstorlek. Ska vi storvuxna ha en chans att vara med åtminstone som åskådare (vi kan ju glömma att till exempel åka i pariserhjulet eller knö in oss i vagnen till spöktåget...) så får vi vackert lägga oss ned på knä.

Åh, det är så fint inne på Tjoffsans tivoli! Så många små kluriga detaljer! Så pimsigt och sött att man bara måste säga "åååh" och "ooooh" och "kolla den där!" hela tiden... tills man får kramp i knän och ben och måste resa på sig.

Hoppas nu tivolit får stå kvar länge, så att Malmös möss kan få en rolig sommar!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar