lördag 22 juli 2017

Vi tog oss till Värmland

Det tar inte så där himla lång tid att köra från Skåne till Värmland. Inte egentligen, om man kör i ett sträck. Men det gjorde inte vi. Vi stack hemifrån i onsdags, och kom fram lördag efter lunch till campingen på O-ringen i Arvika. För har man husbil så har man (och så många pengar vi lade på att få motorn utbytt på den förra månaden ska den jäklarimig utnyttjas 24-7 typ).

Man kan till exempel stanna på Bengts i Örkelljunga. Bengt säljer husbilar, han. Många husbilar. Och campingtillbehör. Och det råkade sig så att vi behövde ett nytt campingbord. Det köpte vi. Dock köpte vi inte någon ny husbil även om vi tittade runt på ett antal begagnade. (jo, det är ju lite så att vi inte längre litar på den vi har + att vi har andra behov på planlösning i bilen när det mest är oäkte maken och jag som åker i den och barnen väljer att stanna hemma). Man kan också besöka Gottebordet-en-av-Sveriges-största-godisbutiker som ligger på andra sidan vägen från Bengts lilla husbilshökeri. Man kan därefter, stående med överfulla godispåsar, svära ve och förbannelse över sagda husbil som helt plötsligt vägrar starta överhuvudtaget, och se en vecka i Örkelljunga framför sig i stället för en vecka i Värmland som det var tänkt. Fast sedan kan man, om man är lite händig, upptäcka att det är glapp i pluspolen på bilbatteriet och dra åt något där så att bilen funkar igen. Hurra!

Sedan kan man komma ihåg att man har en god vän som bor i Falkenbergstrakten, ringa henne och höra om hon kan tänka sig att upplåta en del av sin gårdsplan till en husbil över natten. Det kunde hon! Trevligt sällskap erbjöd hon också! Finaste Fanny...


Och sedan kan man lite slumpartat sådär hitta en camping på lagom avstånd från Arvika, nämligen Örenäs camping i Åmål vid Vänerns strand, köra dit och få beskedet "fullt, men ni kan ju kolla runt om ni hittar något ändå". Vilket vi gjorde, och eftersom vi är rätt kreativa och nöjde oss med en plats utan ström hittade vi en påhittad husbilsplats rätt nära stranden. Himla, himla fint, och vädret var strålande, så vi stannade två nätter och njöt av livet.


Ja, och sedan körde vi någon dryg timme idag och landade någonstans på ett fält utanför Arvika tillsammans med tusentals andra orienterare som också tagit sig dit med sin husbil eller husvagn eller tält. Vi hittade vår lilla ruta, och körde Vi Installerar Oss Ordentligt med både husbil, tält och markisplats. Nu är vi redo för en orienteringsvecka! (väderappen säger "Regn!" men vi har gummistövlar och ostbågar så det går nog)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar