fredag 7 juli 2017

Lättare än att köra bil

Vi tycker inte det är nog med att Erik håller på att lära sig köra bil. Vi tycker att han ska flyga också. Inte flyga som i sitta-i-passagerarstol-141C-och-ha-trångt-för-benen. Nej, flyga som i spaka-själv, i ett litet propellerplan.

Vi tänkte att det skulle vara en upplevelse för livet att få se Skåne litegranna sådär från ovan, och gav honom en spaka-själv-lektion på Söderslätts flygklubb i 18-årspresent. Och nu är den den flyglektionen inbokad till nästa fredag eftermiddag...!

Nej, han sitter förstås inte ensam i flygplanet. Det är försett med dubbelkommando, och han har en flyglärare bredvid sig. Jag pratade med denne lärare igår när jag bokade lektionen, och han sade tryggt att "det är mycket lättare att flyga än att köra bil".

OK.

Nu får vi se om vi får ner en Erik på marken igen som tänker lägga alla sina sparpengar och sommarjobbslöner på ett flygcertifikat, eller om han i stället säger att han aldrig mer kommer att sätta sig i ett flygplan igen, någonsin. Eller - som jag förstås hoppas - ingen av dessa ytterligheter utan bara en Erik som är glad och har haft en fantastisk upplevelse.

Det här (tror jag) är det som ska flygas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar