tisdag 24 maj 2016

Världens finaste sjuttonåring!

Kolla! Jag har fångat honom på bild!


Annars ser vi inte mycket av honom nuförtiden. Antingen är han i skolan i Lund, dit han själv tar sig med cykel till och från Klågerup och sedan buss vidare. Eller så sitter han instängd i sitt rum och pluggar.

Jäklar vad han pluggar! Det är en hel del matte som ska göras när man går på tekniskt program, det är det. Och kemi. Och teknikvetenskap. Och grupparbeten, i svenskan, i kemin, på produktutvecklingen... Och det ska rapporteras grejer för idrotten (smällkall januarisöndag: "vart ska du??" "till bokskogen för att springa, för träningsdagbokens skull vet du...") och det ska läsas böcker och det ska övas inför prov. Och han gör alltihop. Bra dessutom! Kommer hem och har fått A på prov efter prov. Och har hamnat i en hel klass full med likasinnade. (mamma! de har armbandsur allihop! de är som jag!) Och trivs med livet. Och han är glad. Trött av allt pluggande, men glad. Och... lycklig? Jag tror det.

Vet ni - den här datorspelsnörden och plugghästen som är vår son? Han fyller sjutton år idag!! Och han kan nog vara den finaste, snällaste sjuttonåringen som finns. Med den smartaste humorn. Omtänksam är han (mamma - vill du ha en kopp te?) Och sanslöst duktig på engelska. Han har ännu inte gett upp hoppet om att vi ska kunna svara på alla hans tusentals frågor, men brukar numera utveckla dem till en stunds föreläsning för oss andra dödliga om sånt där som jag själv bara godtar (olika kemiska reaktioner och fysikaliska lagar och matematiska regler). Han vill veta varför. Fortfarande vill han alltid veta varför ljuset bryts i en spegel, grundämnen reagerar med varandra på givna sätt eller annat som jag inte ens kan sätta relevanta ord på längre.

Förutom kunskapshunger är det den andra hungern. Den här killen kan banne mig äta när som helst och hur mycket som helst. Äta tre mackor, en banan och några kakor vid fyratiden på eftermiddagen och ändå kunna lassa in berg med pasta när vi äter middag, för att lite senare på kvällen ladda med ännu mer mat. En av vetenskapens största frågor är var han gör av allt det där.

Grattis på födelsedagen, världens bästa Erik! Älskar dig så mycket!!

2 kommentarer:

  1. <3
    Ligger nog i namnet. Min Eric visar samma tendenser men är bara 9 än så det återstår att se om det håller i sig :).

    SvaraRadera
  2. Ett bra namn till bra killar, alltså!

    SvaraRadera