tisdag 31 maj 2016

Vår bästa femtonåring!!


"Mamma? Kan du fatta att jag ska börja nian till hösten? Nian?"

Nä, Lisa, jag kan inte det. Du är min lilla minsta. I mitt huvud springer du fortfarande upp till ditt rum och byter om till balettkläder och dansar framför TVn när det spelas bra musik där. Typ "medivestifalen". Och du dansar fortfarande mamma-kommer!-glädje-dansen när jag hämtar dig på dagis.

Idag fyller du femton år, min älskade tjej. Du är mittemellan barn och vuxen, och kan mycket väl hålla mig i handen ibland, och fnysa åt frågan om "ni klarar er ensamma över helgen nu då?" nästa stund eftersom du vet att du och brorsan givetvis klarar att fixa till en god lördagsmiddag själva.

Du, som har perfekt gehör, som sjunger dig igenom alla dina dagar. Du, som är riktigt duktig på att spela fiol, men som även har lärt dig att spela piano alldeles på egen hand (meh! mamma! vem som helst kan väl spela ackord på piano?) och kompar dig själv när du sjunger. Och du, som kom med den något oväntade prylen att önska dig till din födelsedag: en ukulele. En ukulele? Jo, för det är som gitarr, fast coolare liksom. Och du envisades, och önskade liksom bara det.

Nu står du där på ditt rum, och har stämt din ukulele, och håller på att lära dig ta de där ackorden på den i stället. (meh! mamma! vem som helst kan väl ta ut några ackord?)(nej, Lisa, vem som helst kan inte det)

Musik och sång, fanfiction och vanliga böcker, snapchat och andra sociala media är de största delarna i ditt liv. Skolan fixar du lätt. Vilken väg du ska vandra i framtiden vet du inte riktigt än, och är lite orolig för det. Men hallå!? vilken femtonåring vet vad han eller hon ska bli? Jag tror du kommer att vandra en bra väg. Och du kommer garanterat att sjunga varenda steg. Högt, så där som du brukar, och ur någon obskyr musikal som du har lyckats hitta. Det är du.

Grattis på femtonårsdagen, älskade dotter!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar