torsdag 26 maj 2016

Hur en torsdagskväll kan spenderas

En torsdagskväll försvinner så snabbt om man...

... kör från jobbet någon halvtimme tidigare i tron att man då ska komma lite tidigare hem. "Hahahaha" sade trafiken vid Lomma-avfarten från E6, rondellerna söder om Lund och hela jämra vägen till Staffanstorp. "Kul idé du hade där! Tänkte du att du var ensam om att köra hem vid den tiden?"

... efter plågsam hemkomst bara stannar hemma för att hämta upp tonårssonen, och sedan direkt ger sig ut i samma eländiga trafik fast nu med Triangeln i Malmö som mål. Att köra bil i Malmö runt 17-tiden, ungefär varsomhelst, är inte så där himla kul.

...lyckas nå Triangelns parkeringsgarage, äntligen få stänga motorn, ge sig upp en våning och in till Svea Vaccin som snällt nog har öppet till 18 på vardagkvällar, och ha en from förhoppning om att kunna sätta den andra TBE-vaccinsprutan i sig själv och sonen lika snabbt som det gick förra gången, för att sedan hinna handla några födelsedagspresenter till dottern innan det är dags att (mmm) sätta sig i bilen igen och ta sig ut ur stan (trafik!) och hem för att någon gång kunna sätta igång med den där middagen innan svält inträder.

...komma in på Svea Vaccin, ta en nummerlapp och konstatera att man faktiskt har nästa nummer. Yej! Fast sekunderna efter höra frågorna sjuksköterskan i receptionen ställer till pappan som är talesperson för hela den familj som sitter i soffan i väntrummet: "... och ungefär var i Pakistan är det ni vill åka?"

... vänta medan det reds ut var i Pakistan de vill åka.
...vänta medan det reds ut vilka sprutor som då kan behövas
...vänta medan det reds ut ifall barnen redan har fått dem via BVC
... vänta medan det reds ut ifall frun vill ha den där extra sprutan eller inte
... vänta medan det reds ut ifall alla sprutor i rekommenderat vaccinationsprogram finns på Svea vaccin (nä)
... vänta medan det diskuteras huruvida det är bra med magsjukesprutor eller ej
...vänta medan det reds ut varför det inte går att betala med karlns vanliga betalkort
... vänta medan det reds ut att JA, alla ni som kommer in på Svea vaccin ska OCKSÅ ta nummerlappar och vänta på er tur, ni behöver INTE ställa er precis vid disken och stirra på allt jag gör för det kommer inte att gå fortare då
... vänta medan sjuksköterskan i receptionen äntligen reser sig upp och är klar med allt pappersarbete angående Pakistan, och visar sig vara samma sjuksköterska som nu ska påbörja vaccinering av sagda familjs alla medlemmar som inom kort troligen kommer att resa till Pakistan. (nå, det sitter en skylt på dörren om att "Sjuksköterska sökes akut" så det är väl bara att gilla läget) Familj + sköterska försvinner. Länge. Länge. Länge.

Mage knorrar högljutt. 

Stämpelljud hörs. (vaccinationskorten för en resa till Pakistan lär ha många stämplar)

Äntligen, äntligen, äntligen få jämra TBE-vaccinering, med en minuts marginal till 18:00. Möta blickarna på alla dem som fortfarande sitter i väntrummet. Som till sist fattade grejen med nummerlappar. 

Nå? Välgenomtänkta och färgmatchade födelsedagspresenter till en älskad lillasyster? Tidpunkt för middagsätande denna torsdag? (oäkte maken på vift i skogarna i mellanskåne så ej behjälplig) Nja, vi drar en ridå över allt det och avslutar inlägget här.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar