måndag 16 maj 2016

En trevande inledning på en ny relation

Inga namn, men en mig närstående person tyckte att det skrevs lite för sällan på den här bloggen. Mitt försvar med att "det händer ju inget i mitt liv att skriva om känns det som" höll tydligen inte, eftersom den här personen tyckte att det är just när jag skriver om de där inte så viktiga vardagshändelserna som det var roligt att läsa. Typ.

Så, ja. Ett skärpningsförsök, och ett återupptäckande av alla rafflande vardagsdetaljer mitt liv är fyllt av.

Idag är det måndag, och det mest spännande som har hänt idag är faktiskt att jag äntligen har fått  min nya och efterlängtade kontorsstol. En leveransklädd människa tittade in genom dörren och frågade om det skulle levereras en stol till Häljarps bibliotek, och såg nästan lite chockad ut när han såg hur glad jag blev. "Det är liksom bara en kontorsstol", såg han ut att tycka, "det ingår inte bubbelbad, champagne eller massage i leveransen".

Men, som alla vet så är kontorsstolar oerhört viktiga saker. Jag sparkade mitt gamla åbäke till omöjlig stol åt sidan och tog genast den här nya och fina i besittning. Det var inte kärlek vid första ögonkastet. Jag vet precis hur jag vill ha min stol, och den här verkade inte riktigt vara där ännu. Men när jag kröp in under den så såg det rätt lovande ut ändå: här fanns spakar, knappar och rattar så att det såg ut som en mindre rymdstation. Jag drog lite här, vred lite där, åkte lite upp och ned men blev inte riktigt klok på vilken spak som gjorde vad med sits, rygg och armstöd.

Men jag är ju informationsspecialist till yrket. Och efter en stund vid min dator hade jag hittat en instruktionsfilm för just min stol, som visade hur spak A:2 reglerade någon luftkudde i ryggen, medan knapparna C:11 resp C:12 kunde vrida runt armstöden, och vredet K:21/2 lite halvt under stolsdynan kunde vridas ett halvt varv så att sitsen anpassades så att när jag sitter rakryggad vid skrivbordet lutas lite framåt. "Good for the spinal stability" tyckte instruktionsfilmen, och jag höll med. Sedan hittade jag luta-med-lätthet-ryggstödet-långt-tillbaka-spaken och lade mig i fredag-eftermiddag-klockan-14:45-ställningen. Mycket skön.

Jodå, vi ska nog bli kompisar, stolen och jag.

ID Trim från Vitra, heter den

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar